❗VII. Országfutás és Gete Trail legfontosabb információk❗

#országfutás #getetrail #gyakorikérdések

Sziasztok Futótársak!

Van néhány olyan kérdés, amely gyakran felmerül a VII. Országfutáson és a Gete Trail 2018 terepfutóversenyen indulók között.

Összegyűjtöttük a leggyakoriabbakat, amikre most válaszolunk.

Hol tudok parkolni a rendezvény ideje alatt?

A rendezvény ideje alatt az Agora és a Mátyás király út is le lesz zárva (ideiglenesen, a verseny haladásának figyelembevételével), ott nem lehet parkolni. Javasoljuk, hogy az autót a közeli Penny Market, SZTK parkoló, Kossuth utca, Rákóczi utca, Mária-barlang előtti parkoló területén hagyjátok.

parkolás_of

Lesz nyilvános WC?

Igen, a Színes Házak alatti nyilvános WC a rendezvény ideje alatt nyitva lesz, azt lehet használni.

Nem volt biztos, hogy szabad leszek azon a szombaton. A helyszínen nevezhetek még?

A VII. Országfutás osztályregisztrációja már lezárult, de osztályonként 4 plusz jelentkezést még el tudunk fogadni a helyszínen. A Gete Trail 2018 terepfutóversenyre lehetőség van helyszíni nevezésre is, a táv teljesítése akár az osztályok kilométereibe is beleszámít, így érdemes azt választani.

❓Mi lesz, ha megéhezem?

A rendezvény ideje alatt az Agora területén vendégeskedik a Kolbice, akik házi készítésű kolbászkákat árulnak ínycsiklandóan finom tésztatölcsérben. Érdemes kipróbálni 🙂

Gyermekem még kicsi/a nagyszülők már idősek, nem szeretnének futni. Látogassanak el ők is, lesz kísérőrendezvény?

Természetesen nem csak a futókat, hanem mindenkit szívesen látunk a rendezvényen. Lesz óriás festékbomba fal, amely egy varázslatot rejt magában és lesznek Flatland BMX bemutatók is (8.50-9.00 és 9.40-9.50). És persze minden futónak jól esik a szurkolás, ezért lehet készülni egyéni biztatótáblákkal is!

❓Milyen távokon indulhatok?

❗1,3 km vagy 3 km vagy 6 km vagy 10 km (Gete Trail 2018).

❓Mit tartalmaz a Gete Trail 2018 befutócsomag?

❗A versenyen minden induló az alábbi befutócsomagot kapja:

– egyedi érem,

– oklevél,

– müzli,

– alma,

– víz,

– hűtőmágnes,

– MEGLEPETÉS 🙂

Nemenként az első három helyezett külön díjazásban részesül:

– serleg,

– BiotechUSA Esztergom ajándékok,

– Szivek Pince bor

❓Milyen lesz az időjárás?

❗Azt még a meteorológusok sem tudják megmondani. Lehet verőfényes napsütés és eső is. Mi mindenféleképpen ott leszünk, hiszen nem hirdetünk meg esőnapot. És a szemerkélő eső ugye titeket sem tántorít el? Elvégre nem vagyunk cukorból! 🙂

❓Koszos lesz a cipőm?

❗Elképzelhető, hiszen az elmúlt hetek havas-esős időszaka még nem tűnt el nyomtalanul és bizony az útvonalon helyenként előfordulhatnak sárfoltok. A Gete Trail 2018 terepfutóversenyen tuti, hogy előfordul a dagonya, dehát ez a szép a terepfutásban 🙂

❓Melyik osztály fog nyerni?

❗Az osztályok közül azokat hirdetjük ki nyertesnek, akik a LEGTÖBB KILOMÉTERT gyűjtik össze. Így változik az eddigi rendszer, hiszen nem a létszámot fogjuk figyelembe venni. Előfordulhat az az eset is, hogy a kevesebb létszámú, de hosszabb távot választó osztály kerül ki győztesen a versenyből.

❓Melyik óvoda fog nyerni?

❗Az az óvoda lesz a nyertes, amelyik létszámarányosan a legnagyobb részvételi számot produkálja.

❓Lekéstem a rajtot, amit indulási időpontnak kaptunk. Önállóan is lefuthatom a távom?

❗Kérünk minden nevezőt, hogy a TÁVOKNAK MEGFELELŐ GYÜLEKEZÉSI IDŐPONTOT tartsák be! Ha lekésted a rajtodat, természetesen lefuthatod önállóan a távot, de azt már nem áll módunkban az osztályok teljesítményéhez hozzáadni.