Bravúros Dorogi FC szereplés a Magyar Kupában – interjú Tóth Csabával és Mészáros Áronnal

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésére 2018. február 20-án, kedden került sor. Az eseménynek a debreceni Nagyerdei Stadion adott otthont. A villanyfényes mérkőzésen népes számú dorogi szurkolótábor biztatta a piros-feketéket, amelyet a csapat meg is hálált, hiszen 1-0-ról fordítottunk, Mészáros Áron duplájának köszönhetően.

Az edzői stábból Tóth Csabát értük utol, ő értékelte a mérkőzést.

Milyen esélyekkel indultatok Debrecenbe?

A bajnokságban a jelenleg harmadik helyen álló DVSC csapata elsősorban az Európa Kupáért szállhat harcba, amiért mindent meg is fog tenni. Erős gárdával rendelkezik, az erőviszonyokat tekintve tehát ők voltak az esélyesebbek a győzelemre.

Mesélj egy kicsit a meccsről!

Szedlár Zoltán és Faragó Tamás sérülés miatt nem játszhatott, ezért új formációt küldtünk a pályára. A játékosaink a kitűzött taktikai feladatokat jól látták el és ami nagyon meglepő volt számunkra, hogy a debreceniek hagytak minket futballozni. Az NBII-re inkább a labdaszerzés a jellemző, az NBI-ben már a technikásabb játék dominál, ennek ellenére sikerült átvinni az akaratunkat a játékban. Nagyon pozitív volt látni a csapat mentalitását a pályán. Az első félidőben nekünk volt egy hatalmas ziccerünk, azonban Németh Ádám indítását Vígh Ádám sajnos nem tudta gólra váltani, így reális volt döntetlennel az öltözőbe vonulni. A második félidő elején egy picit bealudtunk és sajnos kapnunk kellett egy gólt, hogy felébredjünk. Ezután Mészáros szemfüles találatával egyenlítettünk, majd a Sitku által kiharcolt büntetővel a vezetést is megszereztük. Ezeken kívül is volt azonban néhány veszélyes lehetőségünk, csakúgy, mint a másik csapatnak, ezért szükség volt egyszer-egyszer Zima bravúrjára is. A Debrecen edzője értékelésében elmondta, a Dorog egyszerűen jobban játszott, mint ők, ami nagy elismerés.

A kupameccsen pályára lépett a két új játékosunk, Kitl Miklós és Városi Viktor is. Hogyan értékelnéd a játékukat?

Kitl Miklós az NBI-ből jött, a felkészülési szezon elején érkezett hozzánk, így neki már sikerült beilleszkednie a csapatba és felvenni azt a ritmust, amire itt szükség van. Városi Viktor az NBIII-ban szerepelt és később is csatlakozott a csapathoz, mint Miki, így ő még most kezdi magát utolérni. Reméljük hamarosan megmutatja, mit tud igazából.

oznor

(kép forrása: Polonyi Zsolt)

Vasárnap elkezdődik az NBII-es bajnokság tavaszi fordulója. Az első mérkőzést itthon játsszuk 13 órától a Budaörs csapata ellen. Mit vársz ettől a meccstől?

A Budaörs elleni mérkőzés nagyon nehéz lesz, hiszen egy nagyon jó csapatról van szó. Picivel előrébb szerepelnek a bajnokságban, mint mi (30 ponttal a 9. helyen állnak), de teljesen megérdemelt a helyezésük. Mivel mi túl vagyunk egy elég kemény 90 percen a kupameccs miatt, ezért ők lesznek a frissebbek. Az első meccs lesz a tavaszi szezonban, ezért nagyon fontos lesz a jó eredmény. Reméljük a pálya is alkalmas lesz arra, hogy megtartsuk a mérkőzést.

Hogy vannak jelenleg a sérültjeink?

Szedlár Zoli már jobban van, elkezdte a felkészülést és ha minden így marad, Budaörs ellen már pályára is léphet. Faragónak ma volt az első, teljes értékű edzése, reméljük minél hamarabb újra a kezdőben lehet. Berkó Ádámnak komoly szerepet szántunk a következő mérkőzéseken, de egy húzódás miatt egyelőre nem bevethető. Perovic most lábadozik a térdműtétjéből, Simon Attila gerincsérüléssel küszködik, Ungvári Máté pedig egy utánpótlás mérkőzésen rúgást kapott, így rájuk egyelőre nem számíthatunk.

Milyen céllal léptek pályára a DVSC elleni visszavágón?

A Magyar Kupa visszavágóján a célunk a tisztes helytállás. A Lokinak muszáj gólokat szereznie, ezért biztosan támadni fognak. Mivel a kispadon is remek játékosok ülnek, könnyebb dolguk lesz rotálni a pályára lépőket. Valószínűleg frissebbek lesznek nálunk a visszavágón, mivel ők szombaton játszanak bajnokit, nem vasárnap, mint mi. Megpróbáljuk továbbra is a saját játékunkat játszani. A sérülések miatt egy szűkebb keret áll jelenleg a rendelkezésünkre, ezért kevesebb lehetőségünk van frissíteni a csapatot, de a célunk egyértelműen a továbbjutás.

Mészáros Áron – aki a Loki elleni mérkőzésen duplázott – szintén válaszolt néhány kérdésünkre.

Milyen céllal vágtatok neki a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének?

Minden meccsen úgy lépünk pályára, hogy győzni szeretnénk, ezért egyértelműen az volt a célunk, hogy tovább jussunk a legjobb nyolc közé. Az első meccs elég jól sikerült számunkra a két, idegenben szerzett góllal.

Milyen volt a hangulat a cívisvárosban?

Az egész csapat nevében szeretném megköszönni a dorogi szurkolóknak, hogy ilyen messzire is elkísértek minket és tényleg 90 percig buzdították a csapatot. Fantasztikus hangulatot varázsoltak a Nagyerdei Stadionban.

mészáros áron

Az első gólod parádés volt, egy debreceni hibát követően. Amikor elindultál, sejtetted, hogy ebből akár gól is lehet?

A meccs folyamán észrevettem, hogy a debreceniek kapusa nem túl magabiztos lábbal, így gondoltam ráijesztek kicsit. 🙂 Hála Istennek rosszul vette át a labdát, amit sikerült elhalásznom előle és a hálóba  gurítanom.

A 82. percben Sitku Illés kiharcolt egy 11-est. Ekkor 1-1 volt az állás. Mire gondoltál, míg a játékvezető sípszavára vártál?

Az utolsó edzőmeccsen kihagytam egy tizenegyest, ezért nagyon koncentráltam. Miután leraktam a labdát, arra gondoltam, hogy mindenképpen be kell lőjem, mert megérdemeljük, hogy mi győzzünk.

Mi lesz a taktika a visszavágóra?

Jelenleg a hétvégi Budaörs elleni bajnokira készülünk, de semmiképpen nem szabad úgy pályára lépnünk a DVSC ellen jövő szerdán, hogy 0-0-ra játsszunk!

Gratulálunk a duplázáshoz, reméljük itthon is hasonlóan szép gólokban lesz részünk!

A visszavágót 2018. február 28-án, szerdán 13 órától rendezik meg a dorogi Buzánszky Jenő Stadionban. Aki teheti, a helyszínen buzdítsa a Dorogi FC játékosait.

Hajrá Dorog!