Az alkotásé lesz a főszerep vasárnap

Az idei Alkotók Gyermeknapján számos dorogi Rauscher díjas művésszel találkozhatsz és alkothatsz közösen. Minden állomáson a művészek, pedagógusok és az óvónők kreatív, színes programokkal készülnek nektek.

A rendezvény  a TOP-7.1.1-16-H-020-9  Kreatív programok Alkotok- Alkotók Gyermeknap című pályázat keretén belül kerül megrendezésre.

Kolonics Péter festőművésszel a Fess, alkoss! állomáson egy óriási színpadon színezhetsz közösen, Dr. Kovács Józseffel pedig a fafaragás művészetébe kóstolhattok bele. Az Építsd álmaidat! állomáson Nagy Henriette építészmérnökkel közösen kipróbálhatjátok a várépítést, terepasztal készítést, LEGO építményt, jenga és puzzle játékokat.

kids-1093758_1280

Két állomáson az ének – zene lesz a téma, szuper kreatív programokkal. A Zene – Hangolódj! állomáson, Lőrinczné Csizmadia Katalin fuvolaművész és Málnai József  zongoratanár kísérik Kovácsné Fódi Krisztina és a Cantilena Gyermekkórust 10.00 – 10.30 és 11.00 – 11.30 között. 

piano-1522856_1280

Kolozsvári Barnabásné hegedűművész és Farkas Rose-Marie  énekművész az Erkel Ferenc Zeneiskola énekegyüttesével és a vonós kamara zenekarával 14.00 és 15.00 órakor lépnek fel.

Az Ének – Dalolj! állomáson Kovácsné Fódi Krisztina karnagy aktív foglalkozásokkal vár benneteket. Lehetőségetek lesz kipróbálni a hangszerkészítést, célba dobást hangjegyekkel, lesz kvízjáték és festés is.

A Zrínyi Ilona Óvoda állomásán a kézművességé lesz a főszerep. Változatos vizuális asztali játékok, kirakók, festés és egyéb kreatív programokkal találkozhatsz, ha részt veszel május 26-án az Alkotók Gyereknapján.

Minimum 3 állomás teljesítése után pedig a munkafüzetet szuper ajándékra tudjátok beváltani az információs pultnál.  Ne feledjétek a kreatív állomások mellett várnak benneteket a sportos élmények  is. 🙂