Éremesélyesek a Fekete Gyémánt Kupán – Dóczi Mátyás

Hétvégén rendezi meg a Dorogi Nehézatlétikai Club a Fekete Gyémánt Kupát a Városi Sportcsarnokban Dorogon. Ezen a nemzetközi válogató versenyen, amin 15 országból várnak indulókat, a mieink is képviselik magukat. A versenyzőkkel a rendezvényről beszélgettünk és esélyeket latolgattunk. Elsőként Kismóni Móricot kérdeztem. Az interjú ITT elolvasható. Második interjú alanyom Klányi Krisztofer volt, válaszait ITT elolvashat. Harmadik esélyesünk Dóczi Mátyás.

– Kérlek mutatkozz be pár szóval, mit kell rólad tudni?

– 14 éves vagyok, 2008 óta birkózom, a Fekete Gyémánt Kupán szülői engedéllyel indulok a korom miatt. 50 kg-os súlycsoportban fogok versenyezni. Idén először indulok a versenyen.

– A klubtársaid, akik részt vettek tavaly a rendezvényen, milyen élményeket osztottak meg veled?

– Mindenki nagyon élvezte, hiszen volt dobogó is és így mindenki nagyobb figyelmet kapott. Pozitív élményeket meséltek róla, ezért kaptam kedvet én is.

– Ki az, aki éremesélyesnek számít a súlycsoportodban? Akár magyar, akár nemzetközi viszonylatban?

– A kadet korosztályban a külföldi versenyzőket még nem igazán ismerem, hiszen csak idén indulhattam ebben a korosztályban válogató versenyen. 50 kg-ban Németh Milánt, az ESMTK versenyzőjét tippelném meg esélyesnek.

– Magadat hová helyeznéd el ezen a versenyen?

– Én igyekszem mindent beleadni és a legjobb formámat hozni. Nagyon örülnék egy dobogós eredménynek, de minél jobbat szeretnék elérni.

– Mit üzensz az olvasóknak? Miért érdemes ellátogatni erre az eseményre?

– A verseny maga egy élmény, hiszen sok ország vesz rajta részt és biztosan jó lesz a hangulat.

– Kik fognak neked szurkolni a lelátóról?

– A családtagjaimon kívül azok a barátaim is visszajeleztek, akiket nem a birkózás során ismertem meg.

– Szorítunk érted is, reméljük sikerül a dobogós helyezést megszerezned!