Éremesélyesek a Fekete Gyémánt Kupán – Kismóni Botond

Hétvégén rendezi meg a Dorogi Nehézatlétikai Club a Fekete Gyémánt Kupát a Városi Sportcsarnokban Dorogon. Ezen a nemzetközi válogató versenyen, amin 15 országból várnak indulókat, a mieink is képviselik magukat. A versenyzőkkel a rendezvényről beszélgettünk és esélyeket latolgattunk. Elsőként Kismóni Móricot kérdeztem. Az interjú ITT elolvasható. Második interjú alanyom Klányi Krisztofer volt, válaszait ITT elolvashatod. Harmadik esélyesünk Dóczi Mátyás. Ő ITT válaszolt a kérdésekre. Utolsó versenyzőnk Kismóni Botond.

– Be tudnál mutatkozni néhány szóban az olvasóknak?

– 17 éves vagyok, junior korosztályban fogok indulni a Fekete Gyémánt Kupán, 84 kg-os súlycsoportban. A versenyen harmadszorra fogok indulni. Tavalyelőtt bronzérmes lettem, a tavalyi versenyem azonban sajnos nem sikerült, a selejtezők folyamán estem ki, ami nagy csalódás volt számomra.

– Mik a céljaid a mostani versenyen?

– Természetesen szeretnék revansot venni a tavalyi miatt és meg szeretném nyerni. A minimum az egy éremszerzés lenne.

– Ismered a nemzetközi és a hazai mezőnyt? Milyen ellenfelekre számítasz?

– Most leszek első éves junior, ezért mindenképpen keményebb ellenfelekre számítok, épp ezért minden megpróbálok majd a győzelemért.

– Van konkrét személy, akitől tartasz és esélyesnek látod a végső győzelemre?

– Szerintem kiemelkedő nincs a mezőnyben, viszont sok nagyon jó. Épp ezért teljesen nyílt, hogy ki fogja az aranyérmet megszerezni.

– Már harmadik alkalommal veszel részt a kupán. Milyen élményekkel lettél gazdagabb?

– Ez egy nagyon erős nemzetközi verseny, tele külföldivel. És egyben egy jó gyakorló verseny is. Nemcsak válogató, hanem felkészítő versenynek is tökéletes, a nyári kontinens- és világbajnokságra.

– Kik szurkolnak neked vasárnap? És kiknek ajánlod ezt a versenyt?

– A családom, a barátnőm és a barátaim szorítanak értem a lelátókon. Mindenkinek ajánlom, még azoknak is, akik nincsenek annyira otthon a birkózásban, mert egy remek sportélmény lesz.

– Kívánjuk, hogy te is érd el a céljaidat vasárnap!