Év Sportolója 2018. – 1. rész

Idén újra kiosztásra kerülnek az Év Sportolója díjak, amelyekre a sportegyesületek jelölhették ki a legkiemelkedőbb teljesítésű tagjaikat. Az ünnepélyes díjátadásra az Évzáró Kézilabda Gálán, december 14-én pénteken 17.30-kor kerül sor a Dorogi Sportcsarnokban.

Ma a Dorogi FC és a Dorogi ESE sportolóit mutatjuk be a díjazottak közül.
Gratulálunk az egész éves teljesítményetekhez!

Faragó Bálint a Dorogi FC U15-ös csapatának kapitánya, 2009. márciusától egyesületünk tagja, nem csupán kiváló technikai képzettségével és játékintelligenciájával emelkedik ki a korosztályos mezőnyből, hanem motiváltsága, a labdarúgás iránti alázata, a fegyelme és a szorgalma is kifogástalan. Bálint birtokában van mindazon kvalitásoknak, amely miatt labdarúgóként és emberként is példaképként szolgálhat társai számára, egyúttal egyesületünk és városunk büszkesége lehet. A 2017-2018. évi szezonban U14 korosztályban, II. osztály MLSZ Közép B csoportban bajnoki címet szerzett csapatával.

DSC_8426
Barna Gergő, már 6 éves kora óta a dorogi egyesület igazolt labdarúgója. Minden korosztályban csapata meghatározó játékosa volt, előző szezonban pedig kiemelkedő teljesítménnyel járult hozzá a bajnoki címéhez, az U17 III. oszt. MLSZ Közép C csoportjában. Az idei bajnoki kiírásban is jól teljesít, 13 bajnoki találattal a góllövőlista élmezőnyének tagja, csapata pedig jelenleg veretlen a sorozatban. Középpályásunkat ősszel az a megtiszteltetés érte, hogy teljesítményének köszönhetően az NB II-ben szereplő felnőtt csapat szakmai stábja több edzésre is meghívta az első csapat keretéhez.

DSC_8637

Lénárth Tamás felnőtt labdarúgó 2017  februártól  a Dorogi FC labdarúgója, 72 bajnoki  és  kupa mérkőzésen lépett pályára a Dorogi FC színeiben, melyen 3 gólt szerzett.  Tamás kimagasló egyénisége mind a Dorogi FC felnőtt labdarúgó csapatának mind az NBII. Merkantil Bank Liga teljes mezőnyének. A pályán mutatott teljesítménye, csapatközpontú személyisége például szolgálhat minden dorogi labdarúgó, sportoló számára.

Eredményei:

2018/2019  NBII MERKANTIL BANK Liga  jelenleg 13.hely,

2017/2018  NBII  MERKANTIL BANK Liga 12. hely,  Magyar Kupa 32  között.

dav

Kaposvári Eszter Dorogon ismerkedett meg a kézilabdával, már az első évben a szivacskézilabda csapat meghatározó játékosa volt. 14 éves koráig Dorogon kézilabdázott, majd 2011-ben az akkori első osztályú Veszprém csapatába igazolt. A csapat megszűnése után Mosonmagyaróváron játszott ugyancsak első osztályban, 2014-ben pedig Siófokon folytatta. A 2016/17-es szezonban a felnőtt első osztályban is bemutatkozott.

A sorozatos versenyterhelést azonban sajnos a térde nem bírta, ezért úgy döntött, hogy hazaigazol. A 2017/18-as szezonban így újra Dorogon NB II-ben szerepelt és az NB I/B-be feljutó csapatunk kiemelkedő játékosa volt. Az általa irányított dorogi védelem a bajnokságban messze a legkevesebb gólt kapta. Április végén Esztergomban a legjobb mérkőzését produkálta a szezonban, másnap azonban sokkolt mindenkit a hír, hogy Eszter súlyos autóbalesetet szenvedett. Egy hajszálon múlott az élete. Eszter kiemelkedő hozzáállását mi sem mutatja jobban, hogy azóta mindent megtesz, hogy mihamarabb visszatérhessen a pályára és ugyan vár még rá műtét, de gyakran edz már a csapattal.

Kaposvári Eszter

Tolvaj Dorka harmadik éve nevelkedik Dorogon. Tavaly és idén is három korosztályban tölti be az irányító szerepét, pedig még mindössze 15 éves. Váratlan megoldásokra képes és villámgyors helyzetfelismerésének köszönhetően gyakran hozzá kihagyhatatlan helyzetbe a társait. Fontos szerepet játszott tavasszal az NB I/B-be feljutó felnőtt csapatban. Pályára lépésével mindig új lendületet vitt a játékunkba és gyakran nagyot lendített a csapat szekerén. Oszlopos tagja volt az NB II-ben bajnoki címet szerző ifjúsági csapatnak és a csoportjában 8. helyen végzett első osztályú serdülő csapatnak.

47579456_564179084046415_3786138298490028032_n

Kolozsvári Barnabás 2007-ben kezdett sportolni a Dorogi Egyetértés SE kötelékében, 2012. óta aktív játékosa és versenyzője a szakosztálynak. Azóta több versenyen is indult, játszott Dorog, Esztergom, Tát, Tata, Tatabánya, Nyergesújfalu, Komárom tenisz tornáin, versenyein. Eredményei: 2012-ben a „Kezdő reménységek tenisz tornáján” 3. helyezést ért el.

Ezt követő években ötszörös megyei korosztályos bajnok volt.  Tervei között szerepel Dorogi ESE OB 3-s versenyein részt venni.  2016-tól nyári diákmunka keretein belül teniszt oktat a kezdő korosztálynak Dorogon.

Kolozsvári Barnabás