Fájó vereség

A Pécsi MFC a bennmaradásért harcoló Dorogi FC otthonában aratott négygólos győzelmet a Labdarúgó NB II 20. fordulójában, december 6-án, vasárnap. A hatvanöt percen keresztül emberhátrányban futballozó hazaiak a hajrában büntetőt rontottak.

Nagy helyzetek nélkül, de jó iramban kezdődött a meccs, a pécsiek járatták többet a labdát, míg a Dorog elsősorban a gyors ellentámadásokra épített. A lendületesen futballozó baranyai alakulat huszonöt perc elteltével emberelőnybe került, miután Rjasko lerántotta a gólhelyzetben kilépő Kónya Dávidot, a megítélt szabadrúgást ráadásul Hegedűs Márk a jobb felső sarokba tekerte, így a vezetést is megszerezte a Pécs (0–1). A folytatásban fokozták a nyomást a vendégek, Hegedűs pedig újabb gólt szerzett, a középpályás ezúttal egy kapufáról kipattanó labdát lőtt kíméletlenül a léc alá (0–2). A dorogiak becsülettel küzdöttek, ám az első félidő utolsó percében Grabant Bence okos passzából Geiger Norbert is betalált, eldöntve ezzel a lényegi kérdéseket (0–3).

A térfélcserét követően is a pécsiek elképzelései szerint zajlottak az események, Vas László tanítványai ekkor már nem erőltették a támadásokat, ám a dorogiak nem tudták átvenni az irányítást, így helyzetek nélkül csordogált a mérkőzés. A 62. percben aztán szinte a semmiből újabb gólt szerzett a Pécs, ezúttal Hegedűs szögletére érkezett remek ütemben a hosszú oldalon Geiger, az életerős fejest pedig Mursits a saját kapujába ütötte (0–4). A hajrában még tizenegyeshez jutott a Dorog, ám Helesfay Donát kitornázta a jobb alsó sarok elől Zuigeber Ákos próbálkozását, így augusztushoz hasonlóan ezúttal is négygólos győzelmet arattak a baranyaiak, akik sorozatban a tizedik találkozójukon nem találtak legyőzőre.

LABDARÚGÓ NB II – 20. FORDULÓ
DOROGI FC–PÉCSI MFC 0–4 (0–3)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Rúsz Márton (Horváth Zoltán, Berényi Ákos)
DOROG: Mursits – Beke (Nagyházi, 22.), Dlusztus, Rjasko, Papp M. – Girsik (Zuigeber, 80.), Tóth B., Lénárth, Csillag (Szerencsi, 69.) – Beliczky (Zabari, 80.), Mészáros Á. (Berkó, 80.). Vezetőedző: Fenyvesi László
PÉCS: Helesfay – Sági (Németh M., 62.), Preklet, Króner, Katona – Grabant (Óvári, 62.), Futó, Bartha L., Hegedűs M. (Bischoff, 78.) – Kónya D.  (Bajner, 70.), Geiger (Bohata, 70.). Megbízott edző: Szabados József
Gólszerző: Hegedűs M. (0–1) a 26., Hegedűs M. (0–2) a 35., Geiger (0–3) a 45., Geiger (0–4) a 63. percben
Kiállítva: Rjasko a 25. percben

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu