Feltörekvőben a darts Dorogon

Új szakosztályként csatlakozott a darts a Dorogi Atlétikai Clubhoz, ennek apropójából beszélgettünk Felföldi Ádám szakosztályvezetővel.

Röviden mutatkozz be kérlek, hogyan lettél szakosztályvezető az újjáalakult DAC-ban?

A Dorogi Darts Club (DDC) mai néven Dorogi AC – Darts Club megalakulásának első mozzanatai 2019-re tekinthető vissza. 2021-ben elhatároztuk, hogy szeretnénk komolyabbra fordítani a darts szeretetünket és kerestük annak módját, miként teljesedhetünk ki! Mivel kezdettől fogva aktívan részt vettem a közösség életében, társaim bizalmat szavaztak, hogy én képviselhessem a dorogi dartsot, mint szakosztályvezető.

Milyen célokat tűztetek ki magatok elé?

Elsődleges terveink közé tartozik, hogy a környék darts kedvelőit, egy nagy közösségé kovácsoljuk. Szeretnénk helyet biztosítani mind a hobbi az amatőr illetve azon játékosoknak, akik verseny szinten szeretnének sportolni! Célunk, a Magyar Darts Szövetséghez csatlakozni, ezáltal esélyt adva játékosainknak, nemzetközi versenyekre való kvalifikációra.

Hol zajlanak az edzések, hogyan lehet csatlakozni hozzátok?

Edzéseink jelenleg  heti kétszer vannak, hétfő és szerda 17:30-20-30-ig. A Dorogi Atlétikai Club és a Dorogi József Attila Művelődési Ház közös együttműködéssel, helyet biztosított a régi nyomda termében.

Aki kedvet kapott egy kis „dobálgatáshoz”, vagy csak szeretné megismerni a darts fortélyait, lépjen be a Dorogi AC – Darts Club nyitott Facebook csoportjába és kérdezzen bátran!

Sok sikert kívánunk Ádám!