Streetfitness park – széles körű edzéslehetőség a stadionban

A Nipl Stefánia Uszoda és a Buzánszky Jenő Stadion közötti területen helyezkedik el a Streetfitness park, amelyen saját testsúlyos edzéseket, erősítéseket végezhettek.

A kültéri edzőpark októbertől májusig a stadion felől ingyenesen látogatható.

Májustól októberig a strand felől lehet megközelíteni, használata érvényes napijegyhez kötött.

Gépeink:

Dupla mellizom-erősítő tológép:

A fitneszgép alkalmas a kar, váll és mellizom erősítésére. A dupla mellizom-erősítő tológép a mellkas izomzatának komplex edzésére szolgál a nyomó-toló gyakorlatok által. Segítségével kíméletesen edzhetjük a mellizmokat, mivel nincs károsító terhelés sem a vállon, sem a könyökön. A sima pados fekve nyomás alternatív formája.  A fitnesz gépet egyszerre ketten is használhatják. Az edzőgép masszív vázszerkezete megakadályozza a billegést a gyakorlatok elvégzése közben.

 

 

Dupla aszimmetrikus tolódzkodó:

 A fitneszgép alkalmas a kar, mell, és a vállizomzat erősítésére. Dupla aszimmetrikus tolódzkodó ideális a saját testsúllyal való edzéshez, segítségével több izomcsoport is megmozgatható egyszerre. A tolódzkodás az egyik leghatékonyabb felsőtest formáló gyakorlat. A mozgás javítja a vállak mobilitását és a mellizomra nézve nyújtó hatása van. A biztonságos edzés érdekében az eszköz szerkezete masszív és csúszásmentes. Az edzőgépet egyszerre ketten is használhatják. A tolódzkodó állvány kiválóan segíti a karizom (főként a tricepsz), törzsizom és a hátizom erősítését. Az edzőgép masszív vázszerkezete megakadályozza a billegést a gyakorlatok elvégzése közben.

Dupla váll-és hátizom-erősítő lehúzógép:

A Dupla vállizom-erősítő lehúzó gép a váll, a felső végtagok és a hát erősítésére szolgál. Ehhez a mozgásformához ülő helyzetben húzzuk a markolatot a lefelé. Az ülő pozíciónak köszönhetően a mellkas megtámasztva, egy helyben van a gyakorlat alatt, miközben a gépkar lehúzásával történik a gyakorlat kivitelezése. A fitnesz gépet egyszerre ketten is használhatják. Az edzőgép masszív vázszerkezete megakadályozza a billegést a gyakorlatok elvégzése közben.

 

 

Kombinált sétáló és oldalsó láblengető:

A fitneszgép alkalmas a láb, fenék, csípő és hasizmok fejlesztésére. Kombinált sétáló és oldalsó láblengető a gyaloglógép és a láblengető gép funkcióit ötvözi. A gyalogló rész az alsó és a felső végtagok izmainak valamint a derék ízületek megmozgatására szolgál segítségével gyalogló mozgást lehet végezni. Alkalmazásával fejleszthetjük az izomcsoportok rugalmasságát és a mozgáskoordinációt. Segíti a tüdő és a szív egészséges működését. A láblengető rész használata jótékony hatású a gerincoszlop számára. Alkalmas a csípő kimozgatására, és javítja a kismedence vérellátását. Fejleszti a mozgáskoordinációt. Az edzőgépet egyszerre ketten is használhatják. Az edzőgép masszív vázszerkezete megakadályozza a billegést a gyakorlatok elvégzése közben.

 

Ferde haspad:

A fitneszgép alkalmas a hasizmok erősítésére és nyújtására. A Ferde haspadon számos hasizom gyakorlatot végezhetünk. A felülések és törzsfordítással végzett felülések a teljes egyenes hasizmot, különösen az izomzat felső felét, valamint a fűrészizmokat fejleszti, de a csípő hajlító izmai is kapnak a terhelésből. A has prés a hasizom felső részét terheli. Az edzőgép masszív vázszerkezete megakadályozza a billegést a gyakorlatok elvégzése közben.

 

 

Fekvenyomó rúd:

A fitneszgép alkalmas a mell, váll, kar erősítésére, és védi az ízületeket. A fekvenyomó rúd letisztult konstrukciója, technikai kialakítása segítővé teszi a mellizmok edzésében. A rúd lehetőséget ad a felhasználónak, hogy szűk vagy széles fogást válasszon a gyakorlatok elvégzéséhez, ezek a mell különböző izmait fejlesztik. Az eszköz masszív vázszerkezete megakadályozza a billegést a gyakorlatok elvégzése közben.

 

 

 

Forgó hasizom- erősítő:

A forgó hasizom-erősítő gép kiválóan alkalmas a has oldalsó harántizmainak megdolgozására, továbbá a derék, csípő és fenékizmok edzésére, formálására egyaránt ideális, kis helyigényű fitnesz gép. Az edzőgép a törzs forgatását teszi lehetővé, így a test középső szegmense kerül hatékony edzés alá.