Győzelem hazai pályán

A Serdülő korosztályos csapatunk hosszú idő után először csobbanhatott hazai medencébe a saját szurkolóink előtt! Nagy tervei voltak a srácoknak, ugyanis a nagy számban kilátogató publikum kiszolgálása mellett céljuk volt az első fordulóban mindössze egy darab megszerzett pontot érő szürke játék kijavítása is.

Az ellenfelek nem épp a legkönnyebbek voltak, ugyanis az alapszakasz A csoportjának 2. helyezettjeként a felsőházba jutott ESMTK, valamint a mi csoportunkból érkező, már kétszer is az orrunk alá borsot törő, ezáltal az egyik legnagyobb riválisunknak tekinthető Balaton Vízilabda Klub voltak.

A játéknap első mérkőzésén a listavezető Fehérvári VSE rögtön egy nagyon kiélezett mérkőzést hozott az említett Balaton VK csapatával, ahol 8-7 arányban tudtak végül diadalmaskodni a székesfehérváriak.

A sorban következő mérkőzésen már a hazai csapatnak szurkolhattunk. A gárda motivációs és fizikai felkészítése szinte tökéletesen sikerült az edzői karnak (Barna Péter, Dinnyés Soma), a srácok úgy ugrottak vízbe, hogy a vasat átharapták volna. Ennek fényes bizonyítéka volt, hogy a mérkőzésből még nem telt el két teljes perc, de a BHSE-Dorog csapata máris 3-0 arányban vezetett! A kezdeti lendületet végig megtartották, így mind a négy negyedet uralva (6-2,4-1,2-0,3-0), a harmadik és negyedik játékrészben még csak gólt sem kapva végül 15-3-as arányban nyertek serdülőink!

A meccsnap második hazai illetőségű mérkőzésére megtelt a lelátó is. A derbi elején érezhető volt, hogy az első mérkőzés rengeteget kivett a fiúkból, nehezen találta a csapat a helyét, és a játékát. A srácok mentalitását azonban fényesen jelezte, hogy 2-0-s balatoni vezetésnél, amikor a 3. gólért támadtak a vendégek, egy tökéletes védekezéssel, majd egy lefordulásból szerzett góllal jelent meg a Dorog a mérkőzésben, és ha már megjelentek, 2-1-es hátrányból szemet gyönyörködtető játékkal 9-2-ig meneteltek a fiúk, sorozatban lőtt 8 góllal, visszatért tehát az első mérkőzésen látott harapós csapat! A mérkőzés vége felé mindkét gárdán látszott az egész nap nyoma, fáradtsága, de még így is gólokkal, tudták lezárni a rangadót a mieink, melynek végeredménye 15-7 lett.

Két hihetetlen és egyben felejthetetlen mérkőzéssel tért vissza a vízilabda Dorog városába, a két győzelemért járó 6 ponttal a csapat a felsőházi rájátszásban, a bajnoki címért folytatott küzdelemben a BHSE-Dorog csapata a 2. helyre lépett előre, és látva a serdülőink teljesítményét, az első helyen tanyázó Fehérvári VSE nagyon nem lehet nyugodt!

Folytatás március 23.-án, Pesterzsébeten, ahol a másik balatoni csapat, a Balatonfüred és a Győr lesz az ellenfelünk, akikkel a rájátszás első körében egy döntetlent játszottunk. Nagyon fontos az ismételt kettős győzelem!

Külön köszönet a dorogi szurkolótábornak, az általuk adott hihetetlen atmoszféráért, amely végig tüzelte, buzdította a BHSE-Dorog csapatát, akik nem maradtak adósok a kifejezetten látványos és eredményes játékkal. Bízunk benne, hogy a szurkolók támogatása megmarad, esetlegesen a következő idegenbeli találkozókon is!

Köszönjük a szurkolást, a biztatást, és továbbra is Hajrá Honvéd, HAJRÁ DOROG!

DVL Serdülő Bajnokság, II. forduló, Dorog:

Fehérvári VSE – Balaton VK 8-7
ESMTK – BHSE-Dorog 3-15 (Botzheim-Gregor Zalán 9, Tallér Tamás 3, Csoma Lőrinc, Szántó Dániel, Bönde Barnabás 1-1)
BUSC – Győri VSE 4-12
BHSE-Dorog – Balaton VK 13-7 (Botzheim-Gregor Zalán 8, Tallér tamás 2, Shahin Wadi, Szántó Dániel, Bönde Barnabás 1-1)
Győri VSE – Fehérvári VSE   8-14
ESMTK – BUSC   15-10

A Felsőházi rájátszás jelen állása:
1. Fehérvári VSE: 12 pont
2. BHSE-Dorog: 7 pont
3. Balaton VK: 6 pont
4. Győri VSE: 5 pont
5. ESMTK: 4 pont
6. BUSC: 0 pont