Németh Szabolcs újra a Dorogi FC-nél

Immár hivatalos, hogy Németh Szabolcs pro-licenses edző irányítja majd a Dorogi FC csapatát az NBII-ben júniustól.

Május 29-én aláírta a szerződést, amelyben vállalja a Dorogi FC vezetőedzői szerepét. Milyen érzés két év után újra Dorogon lenni?
– Az elmúlt két évben is figyelemmel követtem a Dorogi FC mérkőzéseit, eredményeit. Jó érzéssel jövök vissza Dorogra. Sok szép emlék – például a 2016-os NBII-be való feljutás – köt a városhoz, a klubhoz. Van bennem izgalom is. Arra törekszem, hogy megfeleljek az elvárásoknak. Azért fogok dolgozni, hogy a mérkőzéseken jól teljesítsen a csapat.

Hogyan és mikor állnak neki a következő bajnoki szezonra való felkészülésnek?
– Június 17-ig pihennek a játékosok. Majd egy hétig ráhangoló edzésekkel megkezdjük a felkészülést. Június 24-től pedig teljes erőbedobással készülünk majd az augusztus 4-én kezdődő bajnoki szezonra. Minden hétvégén felkészülési mérkőzéseket fogunk játszani a következő ellenfelek ellen: Komárom, Samorin, Fc Komarno, Mosonmagyaróvár, Rotterham United.

Hat hét elég az összerázódásra és a felkészülésre?
– Maximálisan bízom a stábban és a játékosokban. Minden edzésen intenzív munkát, összpontosítást és elkötelezett hozzáállást várok el. A fejlődést a megfelelő ideig tartó helyes gyakorlással érhetjük el. Hosszútávon az elért eredmények fognak minősíteni minket. Balogh Pál szakmai igazgatóként folytatja és segíti majd a napi edzésmunkát. Fenyvesi László asszisztensként támogat, Havrán József erőnléti edzőként áll majd mellettem.

Ajánlása alapján érkeznek új, esetleg régi-új játékosok a Dorogi FC-hez?

– A sikerhez elengedhetetlen a versenyképes csapat, ehhez fontosak a jó játékosok. Szeretnék versenyhelyzetet teremteni. Ehhez pedig valamennyi posztra legalább 2 játékos kell. Minden játékosnak meg kelljen küzdenie a helyéért a kezdőcsapatban. Az igazolások folyamatban vannak, egyelőre neveket nem szeretnék mondani.

Milyen célt tűzött, tűztek ki a bajnokság végére?
– Szeretném, ha minél több mérkőzést megnyernénk és a bajnokságban minél előkelőbb helyen végeznénk. A szurkolók elégedettek és büszkék legyenek a csapatukra.

Forrás: dorogifc.hu