Újra nyit a Búvár Centrum az Öböl Music Beach területén

Az öt éve bezárt, de nagy népszerűségnek örvendő Öbölbeach Búvár Centrum sokak örömére április 30-án újra kinyit. Már javában folynak az előkészületei az ingyenes idénynyitó rendezvénynek, amire a profi merülők és a búvártanoncok mellett laikusokat is szívesen várnak.

Akik már jártak korábban a központban, azoknak is érdemes újra kilátogatniuk a Palatinus-tóhoz, hiszen a már meglévő víz alatti és part menti létesítmények mellé további fejlesztéseket is terveznek a tulajdonosok. A tó hazánk egyik legtisztább állóvize, amelyben sokféle halfaj tanyázik. Így páratlan élményben lehet része azoknak, akik megcsodálják ezt a víz alatti világot.

Merülni csak kártyával igazolt búvárvégzettséggel lehet. De aki nem rendelkezik ilyennel, annak sem kell lemondania erről az élményről. Egy alapoktatás után egy búvár irányításával 100 % biztonságban, egy kötél mentén próbamerülést végezhet és megismerkedhet a tó lakóival. A kristálytiszta vízben akár 5-7 méternyi távolságba is ellátni és ha az idő kedvező, akár medúzákkal is találkozhat a bátor vállalkozó. A gyerekeket 10 éves kortól várják, hiszen ők is merülhetnek 5 méter mélységig, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi pálya 60 %-át ők is felfedezhetik.

A mesterséges, épített pályát végigjárva találkozhatunk víz alatt pihenő biciklikkel, még feldíszített karácsonyfával, telefonfülkével és egyéb érdekességekkel. Csak olyan alapanyagokat használtak fel a készítés során, amit a Katasztrófavédelem jóváhagyott és a tárgyakat az ő felügyeletük mellett helyezték végső helyükre.

Az ötletgazda Szalánczay Péter társaival, Szabó Tamással, Rajky Attilával és Mészáros Tamással hosszú távra tervezi ezt a projektet. Öltözőket, hideg-meleg vizes zuhanyzókat, búvárfelszerelés kölcsönzőt szeretnének mihamarabb létesíteni, hogy a kilátogatókat profi körülmények várják és nekik csak a merüléssel és az új élmények befogadásával kelljen foglalkozniuk.

(fotók forrása: Öbölbeach Búvár Centrum facebook oldala)