3. Jótékonysági Mikulás-futás Dorog

3. Jótékonysági Mikulás-futás

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Dorogi Futókör tagjai a hagyománnyá vált Jótékonysági Mikulás-futásukat, amely során cipősdoboznyi ajándékokat gyűjtenek a rászoruló gyerekeknek. A kapott adományokat a Családsegítő Szolgálat segítségével juttatják el a kicsikhez, hogy nekik is boldog legyen a karácsonyuk.

December 3-án, vasárnap 10 órától várják mindazokat a Buzánszky Jenő Stadionba, akik egy jó hangulatú rendezvényen szeretnének részt venni.

Az esemény a gyerekek futásával kezdődik, akik futnak egy kört a Mikulás-bácsival a pályán, majd megkapják a jutalmukat a táv végén az öregtől és segítőitől, a krampuszoktól.

Ezután a bátrabbakat a Mikulás egy nagyobb körre invitálja a városban. A stadionból a Mária utcán át jutnak el az Agoráig, ahol egy közös fotó készül a sportolókról. Ezután az Alagúton keresztül érkezik vissza a vidám sereg a kiindulási ponthoz. Itt vendégül látnak mindenkit egy forró teára, forralt borra, pár falat süteményre.

Cserébe annyit kérnek az indulóktól, hogy hozzanak magukkal egy cipősdoboznyi ajándékot, amelyen szerepel, hány éves kisfiúnak vagy kislánynak rejt meglepetést a csomag.

TEGYÜK EGYÜTT BOLDOGABBÁ A RÁSZORULÓ GYEREKEK KARÁCSONYÁT!