Április a futás hónapja Dorogi Futókörös önkéntesei

Múlt héten kezdetét vette az Április a futás hónapja Dorogon rendezvénysorozat. Az eseménnyel a Dorogi Sport a Dorogi Futókör Sportegyesülettel karöltve szeretné kárpótolni azokat a gyerekeket és szülőket, akik március 17-én a sárga riasztás miatt nem tudtak részt venni a hagyományos VII. Országfutás rendezvényen.

A futások során a Dorogi Futókör önkéntesei segítik és buzdítják a jelentkezett osztályokat és csoportokat. Az útvonalak minden esetben az intézmények elől indulnak, amit az önkéntes segítők tesznek biztonságossá. A táv minden esetben 1,5 km, amelyet gyerekek, szülők és futókörösök együtt tesznek meg. Ha az osztályok és csoportok teljesítik az előírt távot (ez mindenkinek egységesen 35 km), akkor a nevük bekerül egy kalapba és harcba szállnak az alábbi nyereményekért: AquaWorld, CyberJump, Visegrádi Bob, Elevenpart belépők.

Most lássuk, kik azok a Dorogi Futókör Sportegyesület tagok, akik önkéntes munkájukkal segítik a rendezvénysorozatot:

Farkas Bernadettnek hívnak, Tokodaltárón élek.
Negyedik lányom megszületése után is próbálkoztam különféle edzésekkel, de hamar rá kellett jönnöm, hogy a munka és a gyerekek mellett nagyon nehezen tudok időpontokhoz alkalmazkodni, így kezdtem el a futást. Akkor mentem el és annyi időre, mikor meg tudtam oldani a gyerekeket, a futás által tudtam viszonylag rendszeres mozgást végezni. Nagyon nagy élmény megélni az első 1 km-t, majd az első 5 km-t és így tovább. Az elején senki nem hiszi el, hogy erre képes lehet, de csak el kell indulni és csinálni. Erre kitűnő alkalmat kínálnak a közösségi futások, versenyek is.
Végre itt a jó idő, rügyeznek a fák, nyílnak a virágok, úgyhogy itt az idő, hogy minél több időt töltsünk a szabadban.
Nagyon fontosnak tartom, hogy gyerekeink már korán megszeressék a mozgást, ezért is csatlakoztam ehhez a remek kezdeményezéshez.
Szeretettel várunk mindenkit!

IMG_2117k

Federics Péter vagyok, a Dorogi Futókör elnökségi tagja. Már sok évvel ezelőtt elkezdtem futni, de csak kiegészítő edzésként, és nem is gondoltam, hogy nagyobb távokra is vetemedem.
A városfutásoknak köszönhetően gyorsan fejlődtem, és éreztem a közösség erejét. A futás hónapja programot remek kezdeményezésnek gondoltam, és az első sulis futás ezt csak megerősítette bennem. Nagyszerű dolog látni a gyerekek lelkesedését és hihetetlen energiáját, emellett pedig a szülők segítőkészségét és kitartását. Fussatok, vár mindenkit a Futókör!

Federics Peti

Kemény Tímea vagyok, kicsit több mint egy éve lettem tagja a Futókörnek. Iskolásként utáltam a futást, igyekeztem elcsalni vagy a legkisebb erőfeszítéssel túlélni a tesiórákat. Az, hogy megszerettem ezt a sportot, nagyban köszönhető annak, hogy egy lelkes és támogató csapat tagja lettem.
Nagyon sokat segít, ha vannak futótársak, akikkel együtt küzdünk meg a kilométerekkel.
Szuper ötletnek tartom a futás hónapja rendezvényt, így talán még több embernek lesz lehetősége kipróbálni magát ebben a sportban, mint az országfutáson. Önkéntesként szeretném én is úgy segíteni, támogatni a futással ismerkedőket, gyerekeket, mint ahogy engem támogattak /támogatnak még mindig a futókörösök.

Csapatban könnyebb lesz, találkozunk a suli előtt!

28943141_1700638579958578_2045687072_o (2)

Kottesz Gabriella

A futás mindenkinek mást jelent…
Nekem szabadságot, új akadályok legyőzését!
Ha sikerül, akkor pedig határtalan boldogságot!
A futás formálja a feneket, combot, hasat, vádlit és növeli az állóképességet.
Erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt!
Van, hogy nehéz elindulni, de ha elmegyek futni, utána sokkal jobban érzem magam!
Szerintem a futás nem magányos sport. A város tele van futókkal.
Ha elindulok, biztos, hogy találkozom egy „sorstársammal”.
A futók egy igazi kis közösség.
A közösségi futás egy szuper dolog. Van olyan, hogy csak a „buli” kedvéért futunk, de ezek a futások feltöltenek energiával. Ha hosszabb és nehezebb a táv, mindenképpen nagy segítség a közösség ereje.

Az én mottóm:

„Nem számít milyen lassan mész, amíg nem hagyod abba.”

Április 26-án azért szeretnék ott lenni a futáson, mert a kislányom leendő iskolájának tanulói futnak majd, a leendő tanítónénikkel.
Fiam és jómagam is ebbe az iskolába jártam 🙂

30007353_1737546816311155_924817376_n (1)

Rostás Petra vagyok, a napokban ünneplem futókörös tagságom első évfordulóját. Igazából sosem gondoltam, hogy futni fogok, mégis így alakult. A közösség összetartó ereje sokat segített, nem lehetett “csak úgy” lemondani a megbeszélt alkalmakat. A futás hónapját azért tartom szuper kezdeményezésnek, mert az emberek most ébredeznek a hosszú téli álomból. A hideg napok elmúltával szívesen mennek ki a szabadba, ha eleinte nehezen is megy, de jól esik mozgás. Ezt ötvözi a futás. Azt gondolom, hogy célszerű a gyerekeket is a mozgás szeretetére szoktatni, minél többféle sportágat megmutatni nekik, hogy kiválaszthassák, melyik a legmegfelelőbb számukra. Egykori Eötvösös diákként igyekeztem olyan időpontban csatlakozni, melyekre volt iskolám osztályai jelentkeztek. Köztük a húgom osztályának futásában is részt veszek majd. Csatlakozzatok ti is!

30019712_1777994738890558_1946182125_n (1)

Sárdi Tamás vagyok a Dorogi Futókör Sportegyesület elnöke és a BSI dorogi futónagykövete. A futókör 2015-ös indulása óta aktív tagja vagyok a közösségi futásnak Dorogon, azóta rengeteg embert láttam a futás örömét és pozitívumát meglelni. Ezt leginkább a közösség erejével érték el.
Nagyszerű kezdeményezésnek tartom a futás hónapja sorozatot, mert így az egészen kiskorúaktól a felnőttekig belekóstolhatnak ebbe az érzésbe. Öröm látni a csillogó szemű gyerekeket, amikor teljesítették a kihívást és büszkén szaladnak a szüleikhez.
Ez nekünk is sokat visszaad az önkétes munkából.
Gyere és fuss Te is velünk!

Sárdi Tamás1

Stefánec-Keinhoff Kornélia vagyok, Dorogon élek a családommal. Szeptemberben csatlakoztam a futókörhöz. Számomra a futás kikapcsolódás, feltöltődés, feszültség levezető és nem utolsó sorban állok képesség növelő. Lassú, kényelmes tempóban szoktam futni, heti 2-3 alkalommal. Nagyon örülök, hogy van ilyen lehetőség együtt futni sulisokkal, mert fontosnak tartok, hogy megismerjék a közösségben való futás előnyeit. Én, amikor suliban jártam nem szerettem futni, sőt… De rátaláltam a futókörre. Jó hangulatú, lendületes, innovatív csapatból áll én személy szerint azóta szeretek futni. Várom a közös futást!

30411776_1085320738275749_7394536217317998592_o (1)

Szegvári József vagyok. Dorogon születtem és azóta is itt élek. Gyermekkorom óta sportolok, 13 éve aktív sportoktatóként tevékenykedem. Szakmám egyik célja, hogy megszerettessem az emberekkel a testmozgást, kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül. A Futókörrel két éve találkoztam, így már velük együtt is népszerűsíthetem az aktív életformát. Remek ötlet a futás hónapja , ahol kicsik és nagyok egyaránt részesei lehetnek a közös élményszerzésnek. Egy-egy közösségi sportesemény mindig meggyőz arról, van értelme a munkánknak. Ilyen körülmények között nem volt kérdés, jelentkezem e önkéntesnek. Gyertek, csatlakozzatok, fussatok!

Szegvári József

Szolik Zoltánnak hívnak, 18 éve lakom Dorogon.
A futással 2011 óta foglalkozom komolyabban. Hiszem, hogy a sport, a futás teljesen megváltoztatja az embert, testileg és lelkileg is!
Megnyugtat, feltölt érzelmileg, és nem utolsósorban akaraterő növelő haszna is van!
Mikor kizökkenek a komfortzónámból, és legyőzőm a távot, és önmagam,akkor tudom, értem meg igazán, hogy nincs lehetetlen.
A futás megmozgatja szinte az összes izmot, serkenti a vérkeringést, stresszoldó hatása van számomra!
Szeretném ha minél több ember űzné ezt a csodálatos sportot, akkár hobbi szinten is!

30221599_2022270874469465_5013434789689032704_o (1)