Futókörösök az Ultrabalatonon – Rajtunk múlik

Ahogyan azt már egy korábbi cikkben megírtuk, a Dorogi Futókör tagjai 19 fővel plusz kísérőkkel vesznek részt a május 19. és 21. között megrendezésre kerülő UltraBalaton futóversenyen.

Ma a Rajtunk múlik! csapat mutatkozik be, akik párosban vágnak neki a 220 km-nek. Fogadjátok szeretettel Pittner Gabriella és Sárdi Tamás bemutatkozóját. Bicajos kísérőjük Szekér Zoltán lesz, aki szintén megosztja veletek a gondolatait.

Sàrdi Tamásnak hìvnak, 7 éve költöztem Dorogra a feleségemmel, akivel 2 kisfiunk van. Egész életemben szerepet játszott a sport, kiskoromtól kezdve fociztam, kézilabdàztam, birkóztam stb. Futni kb. 5 éve kezdtem el, akkor még inkàbb csak a kick-boxot egészìtettem ki vele, hogy jobb legyen az erőnlétem. Nem volt egyszerű. Mikor közel 40 perc alatt futottam le az első 4 km-emet ràjöttem, hogy ezen változtatni kell.

Heti kétszer jártam le a pályára 4-6 km-t futni, majd mikor úgy éreztem, megy ez nekem, beneveztem az első 10 km-es versenyemre, Esztergomban. Itt annyira megtetszett az egész hangulata, hogy innentől kezdve amikor tudok, részt veszek versenyeken!
Amire az egyik legbüszkèbb vagyok, hogy 2014-ben az Esztergomi Futóművek versenysorozatàban összetettben, a sajàt korosztályomban a 3. helyen végeztem. 2014-ben a màsodik gyermekem születése utàn abbahagytam a kick-boxot és csak a futással foglalkoztam, a kötetlensège miatt.

2015 tavaszán rátaláltam a Dorogi Futókörre, aminek nagyon örültem, mert végre màsokkal is meg tudtam osztani a futàssal kapcsolatos élményeimet és közben rengeteg jó tanàcsot is kaptam a tapasztaltabb futótársaktól. Az ő segìtségükkel lefutottam nyáron az első félmaratonomat, ami azért is volt különleges, mert àtlagban 40 fok volt. Még egyszer köszönöm Nagy Lajosnak, hogy végig tartotta bennem a lelket és végigfutotta velem a távot!

Jelenleg a DESE Futó Szakosztályának, a Dorogi Futókörnek vagyok az elnöke és a BSI Dorog Város Futónagykövete. Az UltraBalatonon tavaly ötfős váltóban vettünk részt, idén Pittner Gabival együtt párosban vágunk neki a kihívásnak és mindent beleadunk, hogy a legjobb eredményt érjük el.

Szeretném, szeretnénk ha itt Dorogon is közelebb tudnànk hozni egymàshoz a futni szerető embereket, hogy egymàs segìtségével tudjunk tovàbb fejlődni és minél több embert rá tudjunk venni arra, hogy kezdjen el mozogni.”

18336765_10203086491838590_800597084_n

Pittner Gabriella vagyok, dorogi lakos 🙂

Gyerekkoromban többféle sportot is kipróbáltam, valahogy a futás sosem tartozott a kedvencek közé. Teniszeztem több évig, úsztam, majd lovagoltam és vívtam is 1-2 évig, még a kick-boxot is kipróbáltam, de akkoriban inkább a zene, a zongora mellett köteleztem el magam, ami mellett ezekre a sportokra nem maradt elég időm.
Aztán mikor Pestre kerültem egyetemre 2009-ben (akkoriban 25 kilóval több voltam) elhatároztam, hogy el fogok járni a Margitszigetre futni. A célom az volt, hogy lefussak 1 teljes kört. Eleinte csak negyed kör ment, majd fél, a többit sétáltam. Heti 3 nap jártam, és azt vettem észre, hogy egyre jobban megy, egyre többet bírok, és persze a mérleg is kevesebbet mutat 🙂 Ezek után egyre nagyobb célokat tűztem ki magam elé, úgy mint (gyöngyösi lévén) hétvégente ‘Mátrafutás’, 2 kör a szigeten, valamint jobb és jobb időeredmények elérése.

2012-ben Svájcba költöztem, 2 évig éltem ott szinte a Genfi-tó partján, attól gyalog félórára a hegyen. Persze a futást ott sem hagytam abba, sőt… a motiváció adott volt, a tó, a hegyek, a tiszta levegő és persze a szintkülönbségek. Fantasztikus volt.

2014 decemberében költöztem haza, ezt követően nem sokkal Dorogra 🙂

Az első versenyem a 2014-es Teliholdfutam volt Esztergomban, aztán még egy félév Svájcban, majd a következő verseny már itthon volt nyáron. 6 km a Mátrából Gyöngyösre 24 perc alatt, -természetesen végig lefelé kellett futni, a jó idő ennek köszönhető 😀 – 2. helyen végeztem.

2015-ben részt vettem a Sarpi Dorog Városfutáson (6km), ahol 9. helyen léptem át a célvonalat, 2016-ban pedig az első helyen végeztem.
Szintén 2015-ben, október magasságában csatlakoztam a Dorogi Futókörhöz, ehhez a fantasztikus kis csapathoz, melynek tagjai ösztönöznek, motiválnak, biztatnak, és akikkel számos rendezvényen, versenyen részt vettem már.
Az UltraBalatonon Sárdi Tomival együtt párosban indulok, mivel az utóbbi időben egyre inkább vonzanak a hosszabb távok és a terepfutás. Apait-anyait beleadunk, hogy erőnkhöz mérten jól szerepeljünk.”

18360649_10203086491918592_894400184_n

Szekér Zoltán vagyok, lassan 35 éves, 2 gyermekes apuka, a munka világában több pozícióban is Dorogot képviselő menedzser. Szüleim erős ajánlására kezdtem 7 évesen küzdősportot űzni, amely kitartott egészen 18 éves koromig és gondolkodásomban kitart a mai napig is.

A TF egyetemi éveket követően néhány év lazaság következett, majd jött a squash, amelyben egészen a mai napig kiélhetem játékszenvedélyem és feszültség-levezetésnek sem utolsó.

Ahogy a karrieremben, úgy a sportban is keresem a kihívásokat.

És akkor egy hónappal ezelőtt beléptek hozzám a Futókör Tagjai és meghívtak az UB-ra! Nem is tudják, milyen jót tettek velem, az invitálásukkal együtt nyeregbe pattantam és 1 hónapja napi 10-30 km-t tekerek. Büszke vagyok arra, hogy a 2 fős csapatot (Gabit és Tomit) kísérhetem a versenyen.

Kellenek célok és kellenek kihívások a mindennapokban. A Futókör megmutatja, hogy hogyan lesz egy egyéni sportág igazi csapatsportág. Kellenek a támogatók, akik segítenek leküzdeni a kezdeti lépéseket, az első kilométereket és megmutatják, hogyan lehetsz a hétköznap hőse.

Ajánlom mindenkinek, hogy bátran ismerkedjen ezzel a csodálatos sportággal és a Dorogi Futókör csapattal!”
IMG_2192