Jótékonysági Mikulás-futás a Dorogi Futókörrel

A Dorogi Futókör hatodik alkalommal rendezi meg a Jótékonysági Mikulás-futást, melyet most a pandémia miatt egyénileg teljesíthetnek a résztvevők.

Közeledik a karácsony – az ajándékozás időszaka. A COVID-19 miatt azonban idén még több család került nehéz helyzetbe, akiknek ezek a napok nem boldogságot, hanem aggodalmat és nélkülözést hoznak. Rajtuk szeretnének segíteni a Dorogi Futókör tagjai.

A Dorogi Futókör Sportegyesület szeretettel meghív titeket a 6. Jótékonysági Mikulás-futására – amelyet idén az érvényes járványügyi korlátozások miatt virtuálisan tudtok teljesíteni.

Fussatok 2020. december 6-án bárhol az országban – bármilyen távot, készítsetek egy fotót róla és posztoljátok a Facebook oldalukon vagy küldjétek el számukra Facebook üzenetben.

A szervezők a futás során kérik, hogy tartsák be az alábbiakat:

 • A jelenlegi kijárási korlátozások még 2020. december 6-án is tartani fognak, ezért kérik, hogy 5:00 és
  20:00 óra között teljesítsétek az általatok meghatározott távot.
 • Ne szervezzetek közös futást barátaitokkal, ismerőseitekkel, futócimboráitokkal – a biztonság most fontosabb – ezért egyénileg, vagy a közös háztartásotokban élőkkel sportoljatok.
 • Ha nem otthonról indultok, kérjük a futópályáig viseljetek maszkot – magatok és mások miatt is.
 • Hogy igazán ünnepi legyen a hangulat, a futáshoz vegyetek fel Mikulás-sapkát – vagy a bátrabbak akár Mikulás-jelmezt is.

Ha a futás öröme mellett az ajándékozás örömét is szeretnétek átélni, látogassatok el a gyűjtőpontra a Dorogi Futókör önkénteseihez (Dorog, Zöld Kör) és vigyétek el az általatok becsomagolt cipősdoboznyi ajándékot a kicsiknek, vagy tartós élelmiszert és higiéniás cikkeket a felnőtteknek, amelyet a rászorulók részére fognak eljuttatni. Cserébe megajándékoznak benneteket egy cuki, fából készült egyedi karácsonyfadísszel, amely csak erre az alkalomra készül számotokra.

Az ajándékok átadása során a szervezők kérik, hogy tartsátok be az alábbiakat:

 • Az adományokat maszkban adjátok át önkéntesek számára a kijelölt helyen.
 • Csak annyi időt töltsetek velük, amennyi feltétlenül szükséges.
 • Ha cipődoboznyi ajándékot hoztok, írjátok rá, kislánynak vagy kisfiúnak szántátok és hány éves gyermek örülne neki.
 • Csak tartós élelmiszereket, higiéniás cikkeket hozzatok, a könnyen romló napi termékeket nem tudják átvenni tőletek.
 • Készítsetek egy közös fotót az önkéntesekkel és posztoljátok bátran a közösségi médiában.
 • Legyetek büszkék arra, hogy tudtok és akartok segíteni a nehéz helyzetben élőknek.

A Dorogi Futókör önkéntesei a Zöld Körön (Dorog, Otthon tér) november 30-tól december 5-ig minden nap 17 és 18 óra között várják az adományokat.

Az összegyűlt ajándékokat még idén a kijárási korlátozások után juttatják el az arra rászoruló családoknak. Ha pedig lehetséges lesz – mert előbb-utóbb véget ér a járvány és újra lehet közös futásokat, rendezvényeket tartani – minden adományozót, futót szívesen vendégül látnak egy kis forraltborozásra, közös beszélgetésre. Ennek időpontját később hirdetik meg.

Facebook esemény>>

Borítókép: korábbi Mikulás-futás résztvevői

Forrás: dorogimedence.hu