Túrázz, bringázz fuss! Sportolási lehetőségek Dorogon

Végre beköszöntött a tavasz, ami azzal is együtt jár, hogy megnövekszik az igényünk a friss levegőn való mozgásra. A Barangoló Kalandorok, az újonnan megalakuló Kerékpáros Szakosztály és a Dorogi Futókör szeretettel várja mindazokat, akik szívesen lennének jó társaság tagjai és vennének részt közös sporteseményeken.

Barangoló Kalandorok
Az Eötvös József Általános Iskola turisztikai szakköre azzal a céllal jött létre, hogy a tanulókat családtagjaikkal együtt kimozdítsák a szürke, rohanó hétköznapokból, és bebarangolják lakóhelyük környékét, felfedezzék az őket körülvevő természet szépségeit.

Meghódították a Getét, a Mókus-hegyet, Klastrompusztát, tavaly pedig Erdélybe látogattak el és felfedezték Parajd és Korond környékét.

A kirándulásokról Horváth Magdolna, a szakkör vezetője tud felvilágosítást adni, vagy a www.eotvosdorog.hu weboldalon érhetők el az információk.

Kerékpáros Szakosztály
A legfiatalabb szakosztály még csak április elején fog megalakulni, de már várják az érdeklődőket és a leendő tagokat. Szeretnék összefogni a környék kerékpáros társadalmát, legyen szó olyanról, aki eddig csak a boltba járt le bicajjal egészen azokig, akik versenyeken indulnak.

A cél, hogy havi egy közös bringázást szervezzenek, amin jól érzi magát mindenki, ezzel is népszerűsítve ezt a sportot.

Az érdeklődőknek Farda Zsuzsa tud információkkal szolgálni, aki a dorogibringa@gmail.com-ra várja a kérdéseket.

Dorogi Futókör
Az egyre nagyobb taglétszámmal rendelkező szakosztály folyamatosan jelen van a város életében kisebb-nagyobb rendezvényekkel és a heti 4 (hétfőtől-csütörtökig) közös edzésével. A futások a Buzánszky Jenő Stadion elől indulnak 18 órakor. Szeretettel várják a sport szerelmeseit, folyamatosan indítanak kezdő futóedzéseket is azoknak, akik csak most határozták el magukat a mozgásra.

A dorogi.futokor@gmail.com email-címen lehet Sárdi Tamás szakosztály vezetőt keresni, aki készséggel válaszol a feltett kérdésekre.