Elkezdődött a bringapark építése

Az intermodális csomópontnál készül a pumpapálya.

Csaknem 60 millió Ft-ból – 15 millió Ft-os pályázati támogatással – bringapark létesül az intermodális csomópont melletti területen.

A munkaterület átadását követően, április elején elkezdődött a beruházás. Dankó Kristóf főépítésztől megtudtuk, hogy a szerződés szerint június 15-ig készül el a bringapark. A beruházás eredményeként 185 méter hosszú, hullámoztatott aszfalt pályát készítenek, parkosítanak, padokat helyeznek el a területen. A közvilágítást napelemes rendszer biztosítja majd.

A főépítész hangsúlyozta a városfejlesztés egyik fontos helyszíne a vasútállomás. – Immár tíz éve kezdődött el a terület áttervezése. Kialakult egy új városrész. Becsatlakozott a terület a város közlekedési hálózatába, a Mária utcába, a Hantken Miksa utcába és az Esztergomi útba.

Elkészült az intermodális csomópont, ahol a tömegközlekedési eszközök találkozása – a vasút és a helyközi buszok – megkönnyíti az utazást a térségben. A terület szerencsés, mert a város geometriai közepe. Úgy is hívhatjuk, Dorog előszobája. Ez a terület kiváló lehetőséget ad egy új funkció kialakítására, az extrém sport kedvelőinek a pumpapálya megépítésére.

Forrás: dorog.hu