Gyászol a vízilabdacsalád

A család mély fájdalommal tudatta, hogy 73. életévében elhunyt Györe Lajos mesteredző.

Játékosként magyar bajnok, KEK győztes, edzőként többszörös magyar bajnok, LEN- és Szuperkupa győztes volt. Az Európa-bajnok női felnőtt válogatott edzőjeként is ismerhettük, illetve utánpótlás szövetségi kapitányként is dolgozott.

Válogatott játékosok sorát nevelte, majd edzői munkájával segítette a dorogi Új – Hullám Sportegyesületet (amit csak második otthonának nevezett) gyerekeket tanított, illetve a masters világeseményeken a „régi nagy csapatot” vezette, nyert velük 2017-ben VB-t, 2018-ban pedig EB-t.

2015-ben Mesteredzői címet kapott a Magyar Edzők Társaságától, amely az edzői pályán elérhető legnagyobb szakmai elismerés. Utánozhatatlan humora mindig jó hangulatot teremtett, miként mesteredzői kitüntetésekor mondta: „A munka az munka, a hülyéskedés az hülyéskedés, mindennek megvan a maga helye és ideje. Edzői pályafutásom alatt is ezt vallottam, amikor dolgozni kell, akkor dolgozni kell, nincs apelláta. ”Feleségével 46 éve házasok, rajta kívül többek között a vízilabdában szintén sikereket elérő leányai (Zsuzsa junior-válogatottságig vitte, Anett Eb-aranyig, és kétszeres olimpikon, athéni 6., illetve pekingi 4. helyezett) és négy unokája gyászolja. A család mellett az uszoda volt az élete, miként hangoztatta: „Az uszoda tényleg maga a mennyország.”


Nyugodjon békében Mester!

Forrás: waterpolo.hu