Győzelem a Szentlőrinc otthonában

Zsinórban négy döntetlen mérkőzés után megtört a jég, és a Szentlőrinc otthonában 2-0-ra nyert a Dorogi FC a Labdarúgó NB II. 28 fordulójában, március 7-én, vasárnap.

Jó iramú meccset játszott egymással a Szentlőrinc és a Dorog, de a hosszú mélységi indítások majdnem mind pontatlanok voltak, így a kapusok pulzusának sokáig nem kellett megemelkednie. Ez nagyot változott viszont a 64. percben, amikor Zuigéber pályára lépett. A vendégek támadója remekül tartotta meg a labdákat, és percekkel később egy fejessel megszerezte a vezetést csapatának, amit a hazaiak hevesen vitattak, azonban ez az eredményen mit sem változtatott.

Nem sokkal később ismét Zuigéber volt a főszereplő, aki a másik cserejátékosnak, Szedlárnak adott remek labdát a védelem mögé. A társ pedig nem habozott, s eldöntötte a meccset.

LABDARÚGÓ NB II – 28. FORDULÓ
SZENTLŐRINC–DOROGI FC 0–2 (0–0)


Szentlőrinc, 
Szentlőrinci Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Zám Zsolt (Kis Zoltán, Rózsa Dávid)
Szentlőrinc: Hajagos – Forgács D. (Babinszky, 76.), Dulló, Keresztes, Nagy B. – Törőcsik (Fröhlich, 70.), Ujvárosi (Nikics, 84.), Hleba (Kapronczai, 70.) – Sili, Matics (Mervó, 76.), Harsányi. Vezetőedző: Marián Sluka.


Dorog: Borsos – Kárász, Dlusztus, Berkó, Papp M. – Rjasko (Nagyházi, 86.) – Tomás, Csillag (Szedlár, 59.) – Girsik (Zuigéber, 64.), Szabó L., Kanalos (Beliczky, 86.). Vezetőedző: Antal Gábor.
Gólszerző: Zuigéber (69.), Szedlár (79.). 

Fenyvesi László: “Az első félidőben nem találtuk a szentlőrinciek játékának ellenszerét, a szünetben ezért néhány taktikai változtatást húztunk. A második játékrész már tetszett, a cserék lendítettek a játékunkon, és értékes három pontot szereztünk.”

𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮́𝗻 𝗦𝗹𝘂𝗸𝗮: “Tudtuk, a Dorog masszívan védekező, jól kontrázó csapat. Már a talaj miatt sem számíthattunk kombinatív futballra, de az első félidőben mi kezdeményeztünk, voltak helyzeteink is, ezt próbáltuk a fordulás után folytatni. Csaknem hetven percet sikerült hibátlan védekezéssel lehozni, utána már becsúsztak a hibák.”

Forrás: nemzetisport.hu

Fotó: http://szentlorincse.hu/