Elmarad a Települési Körverseny

Ahogy az ismert, a koronavírus – járvány országokon átívelő negatív hatásai Magyarországot is elérték. Számos sportesemény elmarad, vagy más időben kerül megrendezésre. Szekér Zoltánnal, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnökével beszélgettünk a kialakult helyzetről.

Szekér Zoltán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A korábban tervezett Giro d’Italia kiegészítő versennyel kapcsolatban milyen döntést hoztak?

A rendkívüli helyzetre való tekintettel, az egészség megóvása érdekében és betartva a központi ajánlásokat, arra a döntésre jutottunk közösen, hogy a Giro d’Italia Települési Körverseny programsorozatunkat az idei évben lemondjuk.

Miért hozták létre a Települési Körversenyt, mi a küldetésük?

A Giro d’Italia a második legrangosabb kerékpáros körverseny a Tour de France után, amelyet évente rendeznek meg. Ennek mintájára a Magyar Kerékpáros Szövetséggel közösen életre hívtunk a térség kis és nagy  település gyermekeinek, egy mini versenysorozatot. A programban 15 településsel folytattunk tárgyalásokat, mindenhol nagyon támogató együttműködéseket kötöttünk. A programmal közös célunk volt, a kerékpározás népszerűsítése és a tehetségkutatás.

fb_giro_terkep_01

Pótolják az eseményt?

A Körverseny forgatókönyve teljes mértékben készen áll a megvalósításra, ezért bátran jelenthetem ki, hogy egy későbbi időpontban szeretnénk megrendezni, egy olyan időpontban, ahol tudjuk biztosítani az igazi fesztivál hangulatot.