Óriási küzdelem Tatán

Elérkezett a bajnokság 6. fordulója. Tatán fogadtuk a Mohácsi TE 1888 csapatát. A két csapat nemrég összecsapott a Magyar Kupában, Mohácson, ahol szoros mérkőzésen 3 góllal a hazai csapat diadalmaskodott.

Nem voltak jó előjelek a mérkőzés előtt, több játékosunkra sem számíthattunk. Kemenczik Martina a strandkézilabda klub világbajnokságra utazott, Kaposvári Anita múlt héten sérülést szenvedett, Kiss-Törőcsik Zsófia és Forgács Viktória egyéb okok miatt nem tudott pályára lépni.

Győri, Imrei, Kosik, Takács, Szabó, Forgács, Turák csapattal kezdtük a találkozót. Védekezésünk jól működött már az első percekben is, de sajnos a megszerzett labdákat, egy kivételével, nem tudtuk gólra váltani. A rengeteg elszalasztott lehetőség után a hatodik percben a vendégek megszerezték első találatukat. Teljesen érthetetlen módon ezután át is vették az irányítást és kihasználva a hazai 10 perces gólcsendet háromgólos előnyre tettek szert (1-4). Váratlan és érthetetlen volt, ami ebben az időszakban a pályán történt. A jobbnál jobb helyzetekből sem sikerült gólt, gólokat szerezni.

45075638_2339295076100059_4493598319280390144_n

Ezután védekezésünk újra jól zárt és Ágis is megkezdte a labdák hárítását. Szabó Janka pedig egymás után háromszor is eredményes tudott lenni, így 16 perc után döntetlenre állt megint a találkozó (4-4). Kónya Kinga góljával megint a vendégek vezettek, Janka büntetőből egyenlített. Majd két eladott labdát kihasználva a Mohács újfent vezetett (5-7), ám az ezt követő hat percben megint csak érintetlen maradt Ági hálója és három gól szerezve átvettük, a mérkőzésen először, a vezetést (8-6). Ezt meg is tartottunk, így az első félidő végén hazai előnyt mutatott az eredményjelző (9-8).

Jól kezdtük a második félidőt, hibátlanul működő védekezéssel és két Janka góllal (11-8). Háromgólos vezetésnél aztán emberelőnybe kerültünk, de ahelyett hogy tovább építettük volna előnyünket, a lányok elkezdtek kapkodni. A hátrányban kapus nélkül támadó Mohács pedig 3 gólt is szerzett! Kiegyenlített, majd újra megszerezte a vezetést, rémálomszerű volt (12-13). Az időkérés után úgy tűnt, hogy újra stabilizálódik a játékunk (14-13), de ez sajnos nem tartott sokáig.

44943658_2339294912766742_1900590206063476736_n

Csapatunk láthatóan elfáradt, és ugyan mindent megtett a hátralévő 15 percben, hat perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás (15-15), de ezután már nem tudtunk megújulni, és gólokat szerezni, így a vendégek elvitték a két pontot.

Végeredmény
Dorogi ESE – Mohácsi TE 1888 16-18 (9-8)
Összeállítás: GYŐRI Ági (kapus) – Imrei Nóra 3 gól, Kosik Adél 3 gól, SZABÓ Janka 10 gól, Takács Angéla, Forgács Klaudia, Turák Antónia.

Cserék: Stadler Mercédesz (kapus) – Előd Nikoletta, Tolvaj Dorka, Markos Réka, Molnár Eszter, Tolvaj Gréta, Szittya Lili.

Bona Gergő: „Nagyon nehéz higgadtan értékelni. Igaz, hogy a csapat ma nagyon sokat hibázott, de mindent megtett. Érzésem szerint a kozármislenyi meccs kivételével, eddig minden mérkőzésen a maximumot nyújtottuk. Többen úgy gondolnak a csapatra, hogy ez egy csapat, amely nem képes túllépni saját árnyékán és hibáztatják olykor a játékosokat, olykor meg az edzőt. Jelzem, jól bírjuk a kritikát, hiszen mást úgyse tehetünk vele, de inkább biztató, segítőkész támogatásra lenne szükségünk. Kritizáljon az, aki jó szándékú és emellett rengeteget tesz a csapatért.
És hogy én hogy látom magunkat? Mi egy nagyon fiatal csapat vagyunk, akit már a szezon előtt előre lesajnáltak vagy legalábbis kétkedve fogadtak. S miközben fél profi bajnokságban játszunk, és komoly csapatokkal harcolunk hétről hétre, mindeközben pedig méltatlan körülmények között készülünk. De ezzel senkit nem akarok bántani, hiszen biztos vagyok benne, hogy mindenki legjobb tudása szerint végzi a dolgát csapaton belül és csapaton kívül is, de a tények, attól még tények. Pedig úgy gondolom, hogy ráfér a megyénkre is már hosszú távon egy női másodosztályú csapat, hiszen négy szezon óta nem volt Komárom-Esztergom megyének női NB I/B-s csapata, előtte meg 2008-ban.
De csendben dolgozunk tovább és küzdünk fáradhatatlanul álmainkért!”

Ifjúsági mérkőzés

Ifi csapatunk egy nagyon pörgős, gyors mérkőzést játszott, jól felkészített, képzett ellenfelével. Mindkét csapat elsősorban az ellenfél térfelén tudta ráerőltetni akaratát a másikra, így rengeteg gól született. A látványos 60 perc után idén immár ötödik alkalommal sikerült megszerezni a győzelmet.

44961970_1727786504013778_7004366836800159744_n

Végeredmény
Dorogi ESE – Mohácsi TE 1888 41-37 (20-16)
Összeállítás: Mátyás Viktória (kapus) – IMREI Nóra 10 gól, MOLNÁR Eszter 6 gól, TOLVAJ Dorka 4 gól, Tolvaj Gréta, MARKOS Réka 9 gól, FORGÁCS Klaudia 8 gól.

Cserék: Berta Blanka és Dobány Kitti (kapusok) – TURÁK Antónia 2 gól, SZITTYA Lili 2 gól, Pohner Orsolya, Reskó Vanessza, Osváth Petra, Stefanik Laura.

Bona Gergő: „Élvezetes mérkőzés volt, a lányok egy része serdülő első osztályú mérkőzést játszott a héten, ráadásul csütörtökön, ketten tegnap, azaz szombaton NB II-es felnőtt mérkőzésen játszottak 60 percet, mások pedig szinte végighajtották a felnőtt mérkőzést, s utána játszottak ifit, ennek ellenére végighajtották a találkozót és erő és a szív segítségével itthon tartották a két pontot. Mégis rengeteg „jó tanácsot” kapunk, hogy mit hogyan kellene csinálni, hogy a játék éppen melyik elemében voltunk rosszak. Semmi sértődés nincs bennem, de szeretném jelezni, hogy tudjuk, rengeteget kell még mindenben fejlődnünk, s sok új dolgokat tanulnunk. Az elvégzett munkánk minőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy milyen képzett és lelkes fiatal játékosaink vannak!”

Fotók: Kondi Photo (Kornreich Gábor)