A Dorogi ESE női kézisei győztek Dunakeszin

A bajnokság 14. fordulójában Dunakeszire utaztunk. Ellenfelünk a tabella hátsó régiójában található ugyan, de néhány igen jó képességű, rutinos játékossal rendelkezik és öt új játékost is igazoltak a bajnokság szünetében.

A mérkőzés két gyors dorogi góllal indult, jelezvén vendéglátónknak, hogy komoly tervekkel érkeztünk a Duna-parti városba. Öt perc játék után növelni tudtuk a tempót és hamar elléptünk ellenfelünktől, a 11. percben 5 gólos előnyt mutatott az eredményjelző (4-9). A mérkőzés eme szakaszában lerohanásaink rendre megállíthatatlan feladat elé állították a Dunakeszit. Ezután Priáll Edina kivált a védelemből, és ez láthatóan nem tett jót a dorogi falnak, de így is négygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre (12-16).

Bona Gergő: „ A szünetben újra átbeszéltük, hogy nagyon éles a mérkőzés, hiszen ahogy vártuk a hazaiak mindent beleadnak és gyakorlatilag az „életükért” küzdenek. Ezért nagy szükség lenne az általában ránk jellemző zárt, határozott védekezésre!”

A második játékrészben továbbra sem tudtuk stabilizálni a védekezésünket és ez láthatóan elbizonytalanította a csapatot. Kimaradt büntetőkkel és több technikai hibával segítettük a hazai csapatot akaratlanul is, akik hibáink egy részét kihasználva fokozatosan felzárkóztak. A 49. percben előnyünk elfogyott (23-23).

Bona Gergő: „Ilyen szoros mérkőzéseken ilyenkor egy új találkozó kezdődik. Ekkor mindkét csapat összeszedi maradék erejét és általában az nyer, aki több tartalékkal rendelkezik és ezért az utolsó 10 percben kevesebbet hibázik.”

Priáll Edina és Turák Netti vezérletével a védekezésünk végre újra felkeményedett és a rövid pihenőt kapó Stadler Merci is újra elkapta a fonalat. A megszerzett labdákkal pedig rendre sikerült lerohanásból gyorsan gólhelyzetet kialakítani. A lányok keze pedig nem remegett meg így négy perccel a vége előtt 4 gólos előnyt harcoltunk ki. Ezt pedig magabiztosan őriztük a végéig (25-29).

Végeredmény
VS Dunakeszi – Dorogi ESE 25-29 (12-16)
Összeállítás: STADLER Merci (kapus) – SIMSIKOVA Cintia 8 gól, SZŐTS Fanni 7 gól, FORGÁCS Klaudia 8 gól, Reskó Dzseni 1 gól, PRIÁLL Edina, Zsótér Dana 4 gól. Cserék: Mátyás Vika (kapus) – Előd Niki 1 gól, TURÁK Netti, Molnár Eszti, Horváth Kitti, Tarcsinecz Dzseni, Imrei Nóra, Tolvaj Gréti.

Bona Gergő: „Nagyon nehéz körülmények között igen értékes győzelmet arattunk. A hazaiak komoly küzdelemre kényszerítettek minket, ebben szerepet játszott, hogy védekezésünkben komoly gondokkal küzdöttünk. Óriási fegyverténynek tartom, hogy miután a Dunakeszi kiegyenlített, tudtunk újítani és végül megszereztük a két pontot. Sajnálom, hogy a két csapat teljesítményéhez a fiatal játékvezetők nem tudtak felnőni és kimagaslóan sok hibával vezették a találkozót!”

Junior mérkőzés

A junior mérkőzés első 25 percében nagyon visszafogott teljesítményt nyújtottunk, régen láthattak szurkolóink ennyi eladott labdát, kihagyott helyzetet. Kicsit „grundkézilabda” jellegű volt a találkozó. Szerencsére a játékrész második felében mindössze 1 gólt engedélyeztünk ellenfelünknek így vezetésünk nem forgott veszélyben (9-14).

A második félidőben a vendéglátók nagyobb lendülettel játszottak és ennek köszönhetően megközelítettek minket (13-17). Az utolsó húsz percben végre kézilabdáztunk is és szép gólokat szereztünk a mérkőzés eme szakaszában főleg Forgács Viki volt elemében, aki szülinapját kiemelkedő játékkal ünnepelte a pályán! Végül magabiztos győzelmet arattunk (24-34).

Végeredmény
VS Dunakeszi – Dorogi ESE 24-34 (9-14)
Összeállítás: STADLER Merci (kapus) – Turák Netti 3 gól, MOLNÁR Eszti 8 gól, Imrei Nóri 5 gól, TOLVAJ Gréti 1 gól, Szilágyi Vivien, Horváth Kitti 2 gól. Cserék: Mátyás Vika (kapus) – FORGÁCS Viktória 7 gól, TARCSINECZ Dzseni 6 gól, Előd Niki 2 gól, Reskó Dzseni, Priáll Edina, Forgács Klaudia.

Bona Gergő: „Hát régen játszottunk ennyire gyengén, inkább az egyéni játéknak köszönhetjük, hogy a végén magabiztos győzelmet arattunk. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a szülinapos „Köfó” (Forgács Viki), Tarcsinecz Dzseni és Molnár Eszti is.”

Képek: Tolvajné Gál Erika és Bona Gergő

(forrás: Dorogi ESE kézilabda szakosztály facebook oldal)