Egerben járt felkészülési tornán a felnőtt csapatunk

Január 20-21- én NB II-es felnőtt csapatunk Egerben a Dobó kupán vett részt. Nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy egy NB I/B-s felkészülési tornán játszhattunk, hiszen komoly csapatok ellen fejlődhettünk és arról is kaphattunk egy képet, hogy milyen távol vagyunk még a magasabb osztálytól.

Az első mérkőzést a Csurgói NK ellen játszotta csapatunk, a Somogy megyeiek az NB I/B-s bajnokság nyugati csoportjában az őszi küzdelmek után a 11. helyen állnak.

A végeredmény : Csurgói NKC – Dorogi ESE 21-19 (11-9)

A második mérkőzésen a házigazda Eszterházy KESC csapat volt az ellenfél. Az egriek vezetik az NB I/B-s bajnokság keleti csoportját.

A végeredmény : Eszterházy KESC – Dorogi ESE 23-17 (12-9)

A harmadik mérkőzést a Rinyamenti KC (Nagyatád) ellen játszottuk. Ellenfelünk az NB I/B-s bajnokság nyugati csoportjában 16 ponttal a 7. helyen zárta az őszt.

A végeredmény : Dorogi ESE – Rinyamenti KC 17-21 (10-6)

Bona Gergő edző így értékelte a mérkőzéseket: „Úgy gondolom, hogy több szempontból is nagyon értékes tornán vagyunk túl. Nagyon sokat tanultunk ebből a három mérkőzésből, s ezek a tapasztalatok sokat segítenek majd tavasszal. Az is kiderült, hogy nem vagyunk már messze az NB I/B-s szinttől, de talán pont azt a legnehezebb megugrani, ami még hátra van. Fegyelmezetten és lelkesen dolgozunk tovább és hiszünk abban, hogy az idei bajnokságban meg tudjuk majd valósítani céljainkat! De igazán optimizmussal tekinthetünk a jövőbe, ha figyelembe vesszük, mennyire fiatal a csapatunk. A tornán két 17 éves és egy 15 éves játékosvolt a kezdő csapatban. Köszönöm a lányoknak ezt a fantasztikus hétvégét, s tudom, hogy ez nagy erőt adott a ránk váró munkához!”