Gólzáporos hétvége

A Dorogi AC kézilabda szakosztály U14- es csapata Tarjánban, míg a felnőtt csapat Ácson lépett pályára a hétvégén.

U14

Pinczés Tímea edző: „Két hete igen szomorúan, csalódottan tértünk haza a meccsekről, mert semmi nem úgy sikerült,  ahogyan azt mi akartuk,  illetve tudjuk. Nem estünk kétségbe,  mert dolgoztunk rendesen és dolgozunk továbbra is. 

Pilisvörösvár csapata ellen egy nagyon feszes 6-os, zárt fallal védekeztünk. Óriási élmény volt látni,  ahogyan ezek a lányok besegítettek egymásnak, összezártak, szabályosan ütköztek. A jó védekezés önbizalmat adott a támadásokhoz. Az összes figurát magabiztosan játszották, a gólok sem maradtak el. Önbizalommal, együtt nyertük meg a meccset.

A második mérkőzést Komárom csapata ellen vívtuk meg.

Az első félidőben minden pörgős, határozott volt, szép kapus teljesítménnyel. Mi rohantunk az eredmény után,  így ez nagyon sokat kivett belőlünk. A második félidőre látványosan elfáradtunk és elment a meccs is. A betegség és sérüléshullám miatt csak egy cserénk volt,  ezért nem tudtam frissíteni a lányokat. 

Összeségében nagyon megdicsértem a fiatalokat, mert mindent kiadtak magukból és közösen, együtt küzdöttek minden egyes labdáért. Gyönyörű támadásokat láttam,  fenomenális védekezéssel. Az elmúlt két hétben megéltük együtt a poklot és a mennyországot is.  Ezért is nehéz,  de egyben gyönyörű ez a szakma. Dolgozunk tovább…”

A csapat tagjai:

  • Ardeleán Henrietta 
  • Bakonyi Bíborka 
  • Csabai Dorka 
  • Janetka Borka 
  • Madar Vanda 
  • Rajos Zsófia 
  • Szax Csenge 
  • Vágvölgyi Dóra
Felnőtt

Györgyné Körmöczi Renáta edző:

Az első félidőben csapatunk gyors játékának köszönhetően hamar jelentős különbség alakult ki a két csapat között. Ebben a harminc percben védekezésben és támadásban is kevés hibával játszottunk. A félidőben az eredményjelző 11:21 mutatott.

A második játékrészben is megmaradt a játék gyors tempója, de sajnos rengeteg hibát vétettünk, főleg a támadásaink során. Szerencsére az ácsi csapatnak is csak nyolcszor sikerült bevenni a kiválóan védő Fehér Lilla kapuját. A második félidő egy gólszegény játékot hozott.

A mérkőzés végül 19:32-re végződött.

Ez volt az alapszakasz utolsó mérkőzése számunkra. Most egy kis szünet következik és március 24-én már a felsőházi rájátszással folytatódik a bajnokság.

A csapat tagjai: Gyuránki Bernadett és Fehér Lilla kapusok, Előd Nikoletta (5 gól), Gellérfi Éva (3 gól),Manczal Dóra (7 gól), Hartmann Petra (7 gól), Illés Eszter 3 gól), Priáll Edina (5 gól), Haskó Judit (2 gól), Pétervári Dzsenifer, Jármai Eszter, Jurácsik Lili.