Magyar Kupa mérkőzésen remekelt felnőtt csapatunk

Kedden megkezdődött a szezon a felnőtt kézilabda csapatunk számára. A Magyar Kupa első fordulójában Tökölre látogattak. A hazai csapat a tavalyi évben bronzérmes volt az NB II-es bajnokság déli csoportjában.

Több hiányzóval indultunk Tökölre, de a régi mondás szerint „nincs tartalékos csapat” elvet követve győzni mentünk.

Ahogy az várható volt fiatal csapatunk rendkívül idegesen kezdett, érezhető volt az első tétmeccs feszültsége. Még az sem tudta megnyugtatni a lányokat, hogy az első két gólt mi szereztük Forgács Klaudia és Imrei Nóri révén (0-2).

Zavartságunkat tetézte, jó néhány érthetetlen játékvezetői ítélet is. Ezeket a vendéglátók ügyesen kihasználták és megfordították az állást (3-2).

A következő 10 percben felváltva estek a találatok. Rengeteg hiba jellemezte játékunkat és nem találtuk a ritmust. Győri Ági azonban tartotta a lelket a csapatban és szerencsére a védekezésünk is megfelelően határozott volt. Pedig folytatódtak a nehézségek Turák Netti kiválásával. Így a félidő közepén 6-6-os állást mutatott az eredményjelző.

41679398_2275434422486125_2711479344353509376_n

Az első játékrész második felében továbbra is rengeteg volt a kihagyott helyzet, s ebből végül is a hazaiak egy kicsit jobban jöttek ki és így 1 gólos tököli vezetéssel vonulhattunk pihenőre (9-8).

A szünetben megpróbáltuk rendezni a sorokat. Megbeszéltük, hogy minden körülménytől függetlenül harcolni és küzdeni fogunk a második 30 percben. Ez így is lett és sikerült  bebiztosítani a győzelmet és a továbbjutást.

Végeredmény
VSK Tököl – Dorogi ESE 21-25 (9-8)
Összeállítás: GYŐRI Ági (kapus) – IMREI Nóra 5 gól, Kemenczik Martina 1 gól, SZABÓ Janka 6 gól, TAKÁCS Angéla 2 gól, Forgács Klaudia 4 gól, Turák Antónia. Cserék: Stadler Mercédesz (kapus) – MARKOS Réka 2 gól, TOLVAJ Dorka 2 gól, Forgács Viktória 2 gól, Kosik Adél 1 gól, Molnár Eszter, Tolvaj Gréta.

Bona Gergő: „Első tétmeccses igazi kupamérkőzés volt. Rengeteg hibával, bizonytalankodással, de óriási küzdelemmel. Minden nehézségből képesek voltunk felállni és bedaráltuk a mérkőzést! Gratulálok a lányoknak!”

Fotók: Tolvajné Gál Erika , Dali Emese