Újabb kettős győzelem

Csapatunk az NB II-es bajnokság nyolcadik fordulójában hosszú útra indult szombaton, méghozzá Füzesabonyba. A vendéglátók, az idén kerültek az északi csoportba, a tavalyi kiírásban az észak-keleti csoportban a második helyen végeztek. Igaz ebben a szezonban egyelőre gyengébben szerepeltek, de fontos megjegyezni, hogy köztudott, hogy az NB II-es csoportok közül, az északi a legerősebb. Emellett pedig eddig a tabella első, harmadik és negyedik helyezettjét fogadták otthon, a mérlegük egy döntetlen és két egygólos vereség volt, ez mindenképpen mutatja, hogy komoly játékerőt képviselnek.

A lányok felkészülten érkeztek a mérkőzésre, videó felvétel és korábbi ismeretségnek köszönhetően feltérképezték ellenfelüket. Ennek megfelelően jól indult számunkra a találkozó. Gyakorlatilag álló rajtot vettünk, Szőts Fanni két jó védekezés után a padról érkezve lendülettel kétszer is beköszönt, majd Simsik Cinti indításból, Forgács Klaudia pedig büntetőből volt eredményes (0-4). Ezután megszületett az első abonyi gól, majd következett Molnár Eszti átlövése következett, illetve Cintia újra meglépett (1-6).

A hazai edző időt kért, ezután a vendéglátók pedig egyre gyakrabban megtalálták a rést a dorogi védőfalon. A hibáinkat azonnal megbüntették és néhány perc alatt felzárkóztak két gólra (7-9). Nagy volt az iram, a közönség igazi kézilabda csemegét láthatott. Három újabb jó dorogi védekezés és indítás két perc alatt és már ötgólos volt az előnyünk. Ezt sikerült elsősorban Patyi Fruzsina 3 góljával a szünetig megtartani (12-17).

Kaposvári Eszter és Molnár Eszter góljával indult a második félidő. Ezután 10 percig kevés gól esett, a találkozó 44. percében 15-22 volt az állás. A házigazdák ekkor egy hosszú hajrát nyitottak, nagyon akartak, ez néha túlzott keménységben mutatkozott meg. Először Forgács Klaudiát rúgták szó szerint fel, majd Simsik Cintit buktatták kitolt csípővel, mindkettőjüket le kellett hozni a pályáról. Félő volt, hogy a találkozó eldurvul, és a Füzesabony a kis zavart, ami a két kényszerű csere miatt keletkezett sorainkban, kihasználták és egy 4-1-es 4 percet játszottak. Időkérés után rendeztük sorainkat és a végig veszélyesen játszó Szőts Fanni vezérletével, újra növelni tudtuk előnyünket. A végén Stadler Merci hetest is fogott, ezzel tette gyakorlatilag fel a koronát a meccsen nyújtott teljesítményére. Így magabiztos játékkel, végig vezetve hoztuk el a két bajnoki pontot.

A végeredmény
Juhás’99 Füzesabonyi SC – Dorogi ESE 20-28
Összeállítás: STADLER Merci (kapus) – SIMSIK Cintia 8 gól, MOLNÁR Eszti 4 gól, KAPOSVÁRI Eszter 1 gól, Uresch Dóri, Forgács Klaudia 4 gól, ZSÓTÉR Dana. Cserék: Mátyás Vika (kapus) – SZŐTS Fanni 8 gól, PATYI Fruzsina 3 gól, Előd Niki, Imrei Nóri, Priáll Edina, Tolvaj Gréti, Turák Netti.

Bona Gergő: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy erős csapat otthonában. Jó teljesítményünknek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok a lányoknak és köszönjük a lelkes szurkolótáborunknak a bíztatást.”

dese_1111

Ifjúsági mérkőzés

A találkozó nem várt izgalmakat és majdnem szívrohamot hozott a dorogi szíveknek. Jól kezdtünk, magunkhoz ragadtuk az irányítást, 21 perc játék után 9-4-re vezettünk. Ezután csapatunk gyakorlatilag megállt. Védekezésünk felpuhult és sorra hagytuk ki a helyzeteket, a lelkes hazaiak pedig lassan, de biztosan megkezdték a felzárkózást. A szünetre két gól maradt az előnyünkből (10-12).

Sajnos a pihenőben nem sikerült átszellemülni, 18 percig csak kétszer voltunk eredményesek, hiszen a hazaiak kapusát ihletett formába lőttük. A Füzesabony átvette a vezetést (15-14)!!! Egy igazi rémálom volt ezt ázélni. Majd ekkor pedig varázsütésre megváltozott minden. A lányok látva, hogy a végén még nagy baj is történhet, emberfeletti védekezésbe kezdtek, 14 percig !!! nem kaptak gólt. A Tolvaj-Imrei páros pedig működésbe lépett, így az utolsó pár percben már szerencsére nem kellett izgulni!

A végeredmény:
Juhász’99 Füzesabony – Dorogi ESE 16-20 (10-12)
Összeállítás: Mátyás Vika (kapus) – Gáspár Vanda 2 gól, Molnár Eszti 2 gól, IMREI Nóri 8 gól, Tolvaj Gréti 1 gól, Turák Netti 1 gól, Forgács Viki 4 gól. Cserék: Tolvaj Dorka, Tolvaj Gréti és Pap Kriszti 1-1 gól, Priáll Edina, Markos Réka, Pohner Orsi, Szittya Lili.

Bona Gergő: „Heves megyében, heves szívveréssel párosuló, heves vérmérsékletű ifi mérkőzéseket játszunk.”

Fotók: Tolvajné Gál Erika