Két országos bajnoki cím az MMA versenyen

Hétvégén rendezték meg Dorogon a IV. Amatőr MMA Magyar Bajnoki Döntőket ahol a sportág legjobbjai csaptak össze egymással. Ahogyan azt Puksa Ferenctől, a Dorogi Nehézatlétikai Club elnökétől megtudtuk, ezzel egyidőben alakult meg a HMMAF, vagyis a Magyarországi MMA Szövetség, ami a nemzetközi szövetség tagjaként fog működni.

Régebben, ha valaki meghallotta a sportág nevét, marcona alakokat, doppingot, brutális küzdelmeket vizionált. Ez az új irányzat a tiszta harcot propagálja, azért küzdenek, hogy versenysportként legyen elismerve ez a szakág. A brutalitás csökkentése érdekében junior korosztályban sípcsontvédő, fejvédő és vastagabb kesztyű viselése is kötelező.

A Dorogi Nehézatlétikai Club junior korosztályban két országos bajnoki címet szerzett. 61,2 kg-ban Vámosi Márk, 77,1 kg-ban Csontos Dávid állt fel a dobogó legfelső fokára. Az elnök elégedett volt az eredménnyel, hiszen versenyzői hobbi szinten űzik a sportágat, mégis vállalták a küzdelmet a ketrecben és sikerült bezsebelniük az aranyérmet.
vámosi márk