Teltházas edzések, komoly célok

A Dorogi Atlétikai Club kick-box szakosztálya az elmúlt időszakban szépen gyarapodott sportolókkal. Célokról, tervekről beszélgettünk Quintz Norbert edzővel.

Röviden mutatkozz, be kérlek, hogy csatlakoztál a dorogi csapathoz, milyen szerepet töltesz be?

8 éves koromban kezdtem el kick-box edzésre járni Zrínyi Miklóshoz, akkor még Dorogi Egyetértés Kick-box Sport Egyesületben. Jánosi Csaba edzőtársam korábban kezdte meg a dorogi kick-box edzői pályafutását Puksa Ferenc közreműködésével, az egyre bővülő létszámok miatt, szükség volt edzőre, így csatlakoztam hozzájuk. Nagy örömmel és teljes erőbedobással igyekszem a legjobb tudomásom átadni sportolóinknak.

Mi a célotok a Dorogi AC szakosztályaként, hány fővel működtök jelenleg?

Jelenleg közel 45 fő sportoló látogat el edzéseinkre, vegyes korosztály, férfiak és nők egyaránt.

Heti három alkalommal 15.00 – 16.00 óra között, Jánosi Csaba tart edzést az utánpótlásnak, akiknek megtanítja az ütések, rúgások szabályosan, tökéletesen kivitelezhető technikáit.

Ezt követően folytatódnak – 16.00 – 17.30 között – az idősebb korosztály edzései heti négy alkalommal. A haladó csoportban a sportolók közt nagyon sok hobbista, aki csak a mozgás és a harcművészet szeretete, a jókedv, a jó közösség miatt jár. Közülük 6 fővel jelenleg is készülünk, a 2022. március 12-én megrendezésre kerülő Diákolimpiára.

Célunk, hogy sportolóinkból minél több versenyzőt tudjunk kinevelni, szeretnénk egy olyan szakosztályt működtetni, ami nagy létszámmal rendelkezik. Szeretnénk minél több versenyre eljutni és sikereket elérni a kick-box világában. A sportolók és Dorog város sikertörténetének gyarapítása szempontjából szeretnénk olyan álmokat megvalósítani, melyek hatalmas „pluszt” adnak mindenki életében.

Hogy lehet csatlakozni, hol lehet megtalálni Titeket?

Dorogon üzemeltetett iskolákban, óvodákban szórólapok kerültek kiosztásra, továbbá a közösségi médiában is megtaláltok minket.