A Vasas nyerte a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulóját

A Dorogi FC a Vasast fogadta február 11-én a Buzánszky Jenő Stadionban, a Magyar  Kupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzés megrendezése egészen a hét közepéig kérdéses volt, végül csütörtökön használhatónak minősítették a pálya állapotát és nem kellett elhalasztani a meccset.

 

1500 néző váltott jegyet a találkozóra, amin tiszteletét tette Bern Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is. A piros-kékek a 3. percben Mahir Saglik góljával vezetést szereztek. A 21. percben Kővári ígéretes támadást indított, de Szedlár lövése végül megakadt az egyik fővárosi védőn. A 29. percben Mészáros Áron remek találatával egyenlített a Dorog. A félidő végén Szedlárnak adódott újabb lehetősége, de lövését Póser kapus hárította.

A második félidőben a játékosoknak nemcsak egymással, hanem a pálya egyenetlenségével is meg kellett küzdeni. Az 52. percben Saglik passzolt Murka Benedeknek, aki gólra váltotta a támadást. Berkó Ádám egy ütközés után nem tudta folytatni a játékot, így Sitku váltotta a pályán. A mérkőzés további részében kiegyenlített erőviszonyok uralkodtak.

A visszavágót március 1-jén, szerdán 14:30-kor a Szusza Ferenc Stadionban rendezik meg.

 

Dorogi FC – Vasas 1-2 (1-1)

Dorogi FC

dorogi fc logo

 

Dorog: Demjén – Bora, Csató, Hauser, Berkó – Kővári, Mészáros, Bor, Szedlár – Simon, Medgyes. Cserék: Zima, Füredi, Sitku, Perovics, Vígh, Hartyán, Grabant. Vezetőedző: Németh Szabolcs