Bakonyi István emléktorna 2017. február 12.

A Dorogi FC február 12-én rendezte meg a Bakonyi István emléktornát az U11-es korosztály számára. A nemzetközi rendezvényen nyolc város mérette meg magát, akik 2 x 4-es csoportokban vívtak meg egymással. A végső győzelmet a Dunakeszi Kinizsi Futsal csapata aratta. A Dorogi FC játékosai a harmadik helyet szerezték meg.

Bakonyi István 1941-ben kezdte meg pályafutását a dorogi utánpótlás csapatban, ahol például Grosics Gyula is a társa volt. 1948-tól a felnőtt csapat tagja, ahol ugyanebben az évben már bajnoki ezüstérmes és Bányász Kupa-győztes. A következő évben megnyerték az NB II-es bajnokságot és a Bajnokok Bajnoka címet is. Összesen 181-szer szerepelt NB I-es meccsen és hátvéd létére 18 gólt szerzett. Csak egy oka volt, hogy nem került be a nemzeti tizenegybe. A kor kiemelkedő játékosa volt Lantos Mihály, aki ugyanazon a poszton szerepelt, mint Bakonyi és kihagyhatatlan volt a kezdő gárdából.

Edzőként hosszú évekig segítette az utánpótlás nevelést Dorogon. Több olyan fiatalt nevelt ki, akik később a felnőtt csapat meghatározó játékosaivá váltak (Belényi István, Csapó Károly, Harmat József). A Dorogi FC Örökös Tagjaként 2014-ben távozott közülünk.

Végeredmény:

1. Dunakeszi Kinizsi Futsal
2. Sturovo
3. Dorogi FC

4. Érsekújvár
5. Újpesti FC
6. Vasas
7. PAFC
8. Tatabánya

Legjobb hazai játékos: HARMAT SÁRA ( DOROGI FC)
Legjobb játékos: KOVÁCS BENJÁMIN ( DUNAKESZI KINIZSI)
Gólkirály: HORVÁTH ALEX (DUNAKESZI KINIZSI )
Legjobb kapus: LEHOCZKI JÁN (STUROVO)

Gratulálunk a csapatoknak!