Hazai pontvesztés

A labdarúgó NB II 15. fordulójában, a Gyirmót Hudák fejesével idegenben 1–0-ra legyőzte a Dorogot. A hazai csapat a bekapott gól után ugyan többet támadott, de csak egy kapufáig jutott, így immár sorrendben negyedik mérkőzésén szenvedett vereséget.

Az első félidőt a hazaiak kezdték támadóbb felfogásban, azonban a vendég védelmet nem sikerült fetörniük. A játékrész során mindkét csapat főleg a szélső támadások utáni beadásokra próbált építeni, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott, és a kapusok is magabiztosan hárították a feléjük tartó labdákat.

A második játékrészt a gyirmótiak kezdték aktívabban, köszönhetően a félidőben csereként beállt Herjeczki frissességének. A találkozó első és egyetlen góljára a 68. percig kellett várni, ekkor Nagy Patrik szöglete után Hudák vette be Mursits kapuját, megszerezve ezzel a vezetést a Gyirmótnak. A bekapott gólnak köszönhetően megélénkült a hazaiak támadójátéka, a csereként beállt Kovács Máté távoli szabadrúgása után csak a felső léc mentette meg a góltól a vendégeket. A hajrára a Gyirmót rendezte sorait és nem engedte jobban kibontakozni a hazai támadókat, így az eredmény a lefújásig nem változott.

LABDARÚGÓ NB II – 15. FORDULÓ

DOROGI FC–GYIRMÓT FC GYŐR 01 (00)

Dorog, 200 néző. Vezette: Antal Péter (Vörös Dániel, Flinta Zoltán)
DOROG: Mursits – Nyíri, Dlusztus, Rjasko, Papp M. – Nagyházi, Lénárth – Beke (Beliczky, 69.), Mészáros Á. (Kovács Máté, 64.), Csillag (Szerencsi, 77.) – Vígh Á. (Girsik, 77.). Vezetőedző: Németh Szabolcs 
GYIRMÓT FC GYŐR: Rusák – Juhász Zs., Hudák D., Széles, Hajdú Á. – Lázár P. – Nagy P., Szatmári I. (Major, 92.), Heffler N. (Vass Á., 82.) – Varga B. (Mayer Á., 88.), Simon A. (Herjeczki, a szünetben). Vezetőedző: Csertői Aurél 
Gólszerző: Hudák (68)

MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
 – Küzdelmes mérkőzésen főként a mezőnyben zajlott a játék, a kapuk kevésbé forogtak veszélyben. Egy figyelmetlenségünket kihasználta a Gyirmót, míg mi a kapuval szemben állva sem tudtunk betalálni.
Csertői Aurél: – A szünet után sokat javult a játékunk, több lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Mély talajon agresszív, jól játszó csapat ellen értékes győzelmet arattunk.

Forrás: nemzetisport.hu