Aquafitness a dorogi uszodában

Február 19- től aquafitness foglalkozások indul a Nipl Stefánia Uszodában.

Hétfőn 7.00- 8.00 között, szerdán 15.00- 16.00 között és pénteken 7.00- 8.00 között Lukács Erika várja az érdeklődőket.

A foglalkozásokra a +36-70-2122610 telefonszámon lehet bejelentkezni.

Mit kell tudni az aquafitnessről?

Az aquafitness, ahogy általában a többi fitness irányzat is, az USA-ból indult, több mint 25 évvel ezelőtt. Egy amerikai katona súlyos lábsérülése miatt egy rehabilitációs programot dolgozott ki magának. Az edzésekhez készített egy segédeszközt, egy szivacsos anyagból készült mellényt, amelynek segítségével a vízben futóedzést tudott tartani anélkül, hogy megterhelte volna az ízületeit.
Ez a Glenn McWaters által kifejlesztett vízi torna – kidolgozása után – belépett a sérülések utáni rehabilitációs programok csoportjába, s az általa tervezett mellény tekinthető a mai aquafitness öv elődjének. Az aquafitnesst kezdetben kizárólag csak gyógytornászati célokra alkalmazták, hogy ezzel elősegítsék a lesérült élsportolók gyors felépülését.

Évek teltek el, amíg az aquafitness kitört a gyógytornászati keretek közül és elérhetővé vált mindenki számára. Kidolgozták a medencében végezhető tornagyakorlatokat, majd a gyakorlatok számával együtt bővült a speciális sporteszközök köre is, és a víziöv mellé megtervezték az aquafitness-cipőt és -kesztyűt, a víz alatti step-padot, a vízisúlyzókat és a “vízinudlit”.

A tornagyakorlatok kitűnő hatással vannak a gerinc- és az ízületi problémákra, kitűnő tartásjavító, mindenki számára könnyen elsajátítható, hatásos mozgásanyag. Minden korosztály számára remek erőnlétet biztosít, végzéséhez nem szükséges úszástudás. Jól alkalmazható a legyengült szervezetek megerősítésére, a sérülések utáni rehabilitáció céljára. Megmozgatja a legtöbb izomcsoportot a túlterhelés veszélye nélkül. A foglalkozásokon egy speciális öv segítségével maradnak fent a résztvevők a vízen, miáltal bármilyen szárazföldi feladat elvégezhető.