Átadásra került a Pro Urbe díj

Február 3-án, vasárnap került megrendezésre a dorogi művelődési házban a Pro Urbe díj átadója.

Dorog Város Önkormányzata a város lakossága nevében Pro Urbe díjjal tünteti ki azokat, akik nagy jelentőségű tevékenységükkel Dorog legszélesebb értelemben vett értékeit gazdagítják, Dorog megbecsültsége, elismertsége növekedését szolgálják. A DorogiSport és további 10 civil szervezet támogatásával, a város képviselő-testülete 2019. évben munkája elismeréseként a Pro Urbe díjat Mayer László részére adományozta.

Mayer László a Dorogi FC elnöke, a Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány ellenőrző bizottságának tagja, labdarúgó, vállalkozó, közéleti személyiség.

2006-ban a Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány ellenőrző bizottságába választották, 2008. és 2013. között a Dorogi FC alelnöke, 2013 óta pedig elnöke a patinás klubnak.

Önerőből, anyagilag is jelentős mértékben támogatja az egyesületet, valamint nagy hangsúlyt fektet a dorogi sporthagyományok ápolására. Vezetésével országosan ismert és elismert labdarúgó utánpótlás nevelő központtá vált az egyesület.

A tudatos és folyamatos fejlesztésnek köszönhetően napjainkban erős NBII-es csapattal büszkélkedhet a Dorogi FC. Közreműködésével a szomszédos Tokod településen megújult a korábbi üveggyári labdarúgópálya, a kor színvonalának megfelelő, világítással felszerelt műfüves pálya épült, amely helyet ad a Dorogi FC Monostori Tivadar Utánpótlás-nevelő Központjának.

Gratulálunk Elnök Úr!

Forrás: dorog.hu