Tenisz

Új kezdet

Szeptembertől új tenisziskola indul városunkban, ennek a célcsoportja elsődlegesen a gyerekek, az utánpótlás korosztály, de terveink szerint – az igények figyelembevételével – a felnőtteknek is lehetőséget biztosítunk arra, hogy megismerkedjenek a sportág alapjaival.

Másrészt, augusztus 15-től, beindítjuk a hétvégi pályabérlési lehetőséget, az egyéni sportolóknak, akik szabadidős jelleggel szeretnének teniszezni.

Dorogi Atlétikai Club Tenisz szakosztály

Szakosztályvezető, edző: Flórián Márk

Elérhetőségek:

EDZÉSIDŐPONTOK

Az egyesület története 

1978-ban alakult meg a Dorogi Egyetértés Sportegyesület tenisz szakosztálya, amelynek a kezdetek óta Slavóczki Ferenc a vezetője. A ’80-as években került sor az első versenyekre egyéni és csapatszinten, valamint a megyei bajnokságban is szerepeltünk. 1993-ban megyei bajnoki címet szerzett a férfi gárda és feljutott az OB III-ba. A következő jelentős mérföldkő 1994 volt, ekkor ugyanis társadalmi munkával és önkormányzati támogatással a már meglévő két pályát felújítottuk és egy újabbat alakítottunk ki – ezzel három salakos teniszpálya jött létre Dorogon. Ekkor indult el az utánpótlás nevelés, a legkiemelkedőbb eredményt Molnár Gábor érte el, aki az 1999-es országos adogatóversenyt – 14 éves korában – megnyerte.