Győzelem Nyíregyházán

Szerdán a Labdarúgó NB II 2. fordulójában a Dorogi FC a Nyíregyháza Spartacus csapatához utazott. A vendégek a végjátékban a csereként beálló Sitku Illés góljával megszerezte a három pontot. 

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DOROGI FC 0–1 (0–0)

Nyíregyháza, 1700 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Berényi Ákos)

NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi G., Fodor F., Pejovics, Gulyás M. (Tóth B., 72.) – Szvedjuk, Végső, Kártik (A. Kovác, 61.), Kovács N. (Sztaroszta, 82.) – Rezes, Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
DOROG: Mursits – Nyíri, Dlusztus, Lénárt, Forró (Csillag D., 57.) – Földi B., Albert Á., Kitl M. (Berkó, 64.), Papp M. – Paudits (Sitku, 89.), Délczeg. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Sitku (0–1) a 92. percben

Németh Szabolcs értékelése

Nagyon nehéz mérkőzés volt, egy nagyon jól felkészített Nyíregyházával álltunk szemben. Nagyon jól szervezettek voltak, és a labdaszerzés után is kiválóan kontráznak. Ennek semlegesítése nem volt könnyű, de megoldotta a csapat és a végén sikeresen felraktuk az i-re a pontot. A játékunkkal elégedett lehetek, hiszen két meccsen 2 győzelmet arattunk, 2 nagyon jó és nagy múlttal rendelkező csapat ellen. Minden győzelem sokat ér, főleg így az elején, a csapatomra nagyon büszke vagyok. Mindenki odatette a magáét, a kapusunk szenzációsan védett, a védőink nagyon jól hatástalanították a felívelt labdákat. A középpályásaink is rengeteget dolgoztak, szűrték az ellenfél akcióit és a támadásokba is besegítettek. Elől pedig a srácok nagyot küzdöttek, sokat melóztak, majd a végén bejött a Sitku Illés – erre mondják, hogy jó a rutinos játékos a háznál. Volt hátra 8 perc és úgy éreztem be kell hoznom Őt, bejött.

Zoran Spisljak értékelése a találkozót követően:

– Először is azt szeretném hangsúlyozni, hogy két nagyon jól felkészült csapat lépett pályára. Megint bebizonyosodott az, hogy nem elég helyzeteket kialakítani, gólt illetve gólokat kell rúgni. Bőven volt ezen a meccsen is helyzetünk, el lehetett volna dönteni sokkal hamarabb a javunkra. de ezt nem használtuk ki. A játékunkkal meg voltam elégedve és a játékosoknak is elmondtam, hogy a saját játékunkkal nem volt gond, a helyzetkihasználással igen és erre nagy figyelmet kell fordítanunk. Ezeket a helyzeteket, pillanatokat ki kell használni.
A Dorog is megmutatta, hogy nagyon jó csapat és nagyon élesek elöl. 89 percen keresztül nem volt gond, meg tudtuk oldani az adott szituációkat, kivéve ugye azt az egy szituációt amiből a Dorog a maximumot tudta kihozni.
Ha összességében értékelem a meccset, akkor meg vagyok elégedve, csak az a rész ami ugye a pont, pontok szerzése az kimaradt, de erre a játékra lehet építeni.

Gratulálunk!

Forrás: dorogifc.hu/nemzetisport.hu