Gyere te is az Országfutásra! – interjú Borsos Józseffel, az Év sportolójával

Borsos József, a Dorogi Futókör tagja, tavaly elnyerte az Év sportolója címet decemberben. Ultrafutó, aki idén is egyedül fog nekivágni az UltraBalaton 220 km-es távjának. A tavalyi Országfutáson feleségével, Edittel együtt rótták a köröket. Őket kérdeztem, hogy érezték magukat a rendezvényen.

– Honnan értesültetek az Országfutásról?

– A Dorogi Futókör tagjaitól és az esemény oldaláról.

– Miért döntöttetek úgy, hogy részt vesztek rajta?

– Nagyon jó kezdeményezésnek gondoltuk, amihez érdemes csatlakozni. A mozgás nagyon fontos mindenkinek, legyen az gyerek vagy felnőtt. Ezt a magunk bőrén tapasztaltuk. Edit azért kezdett futni, hogy jobb kondiban legyen és megszabaduljon néhány kilótól. Én pedig abbahagytam a dohányzást és utána muszáj volt valami mozgásformát kitalálnom, hogy ne hízzak el.

– Kiknek ajánljátok ezt a sporteseményt?

– Szerintem mindenkinek, hiszen minden korosztálynak külön programok lesznek. Ha jól emlékszem, tavaly volt egy rövid séta a nyugdíjasoknak, az óvodások és iskolások is külön indultak. A szülők, családtagok pedig csatlakozhattak hozzájuk. És persze azok is jöhetnek, akik csak egy jót akarnak futni, mint mi. Az 5 km-es szakasz sem nehéz, érinti a kék túra vonalát, így egy kis természetjárásban is része lehet mindenkinek. Ha pedig ennyi nem elég, akkor többször is végig lehet futni a pályát, így még több km-t lehet gyűjteni Dorog városának. Úgyhogy jöjjön mindenki, mert ez egy remek kikapcsolódási lehetőség!