Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion

Dorog város, valamint Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb, egyben Magyarország egyik legrégebbi sportlétesítménye. A város közepén, a Köztársaság út – Iskola utca – Vasút-sor – Zsigmondy Vilmos lakótelep által közrezárt, 6334 négyzetméternyi területen található.

Pályabérléssel kapcsolatos információ Városi Sportiroda:
Email: sportcsarnok @dorog.hu
Telefon:  06-30/568 7138
Hétköznaponként 8:00- 16:00 között

Egykor a Dorogi Szénbányák Vállalat, 1995 óta napjainkig pedig a Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány a tulajdonosa. Üzemeltetője a Dorogi Városüzemeltetési kht. volt, míg 2012 óta a Dorog Város Egyesített Sportintézménye az üzemeltető. A Dorogi FC székhelye és centerpályája.

Építése 1918-ban kezdődött, és 1921-ben avatták fel. A stadion egy komplett sportközpont is egyben, ahol a füves szabványméretű labdarúgópályát és a hatsávos salakos atlétikai futópályát övező lelátókon és öltözőépületen kívül sportcsarnok, uszoda, műfüves villanyfényes edzőpálya, salakos kispálya, automata tekepálya, sportmúzeum, műanyag borítású sípálya, szauna is található.

A stadion, mint komplett sportközpont működik. Mindenkori fő rendeltetése a Dorogon működő versenysportokban résztvevő csapatok számára a mérkőzésekhez, versenyekhez, valamint az edzésekhez és a felkészülésekhez a megfelelő körülmények biztosítsa. Fennállása során mintegy 15 különböző sportág szakosztályai használták és használják. Az országos, illetve nemzeti bajnoki mérkőzések és versenyek, valamint különféle kupák, tornák mellett nemzetközi szintű viadaloknak, válogatott szerepléseknek, egy ízben pedig világbajnokságnak – a világ legerősebb emberei világviadalának – is otthont adott.
A versenysport mellett a diák-, és a tömegsportot is szolgálja. A sport adta lehetőségeken felül kihasználtsága szélesebb körben is kiterjed. A stadion egyben kulturális és szabadidőközpont is, amely a dorogi és a vonzáskörzetben élők számára számos kikapcsolódási lehetőséget is biztosít.

Története során rengeteg kiemelkedő, köztük számos világhírű sportoló alapozta meg itt a hírnevét szinte valamennyi sportágból. Csak néhányat említve, mint Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Ilku István, Ilku Péter, Monostori Tivadar, Varga János, Szűcs Lajos, Mucha József, Szabó József,Beke Imre, Ferencz Károly, Bacsa Péter, vagy Fekete László. Ezen felül itt készült a berlini olimpiára Csik Ferenc olimpiai bajnok úszó, valamint a dorogi csapat tagjaként itt szerepelt Ivo Georgiev bolgár válogatott labdarúgó is.

A nyilvántartásban korábban Bányász stadion, majd Dorogi Városi Stadion néven szerepelt, míg 2010. május 4. óta viseli Buzánszky Jenő nevét. Jelenleg az ország legrégebbi működő sportarénája.

Kis műfüves labdarúgó pálya

A Petői Iskola udvarán található 20 x 40 m-es, elkerített műfüves labdarúgó pálya.
Kiválóan alkalmas baráti társaságoknak szabadidős sportolásra, kispályás labdarúgó tornák lebonyolítására, gyermek labdarúgó tornák rendezésére.

A pálya bérleti díja: bruttó 7000 Ft/ óra ( Minden megkezdett óra egy egész órának számít, tehát fél óra bérlésére nincsen mód. )- öltözési lehetőséget igény szerint a Nipl Stefánia Uszodában biztosítunk.

Nagy műfüves labdarúgó pálya

A sportközponton belül található 60 m X 40 m es műfüves labdarúgó pálya, amely a városi egyesületek igénybevétele mellett szabadidősportra is kiválóan alkalmas és a foglaltság függvényében bérelhető. A helyszín alkalmas baráti összejövetelek és céges labdarúgó tornák, lebonyolítására, igény esetén a rendezvényhez szükséges szakmai kellékeket biztosítjuk.

A pálya bérleti díja: bruttó 8000 Ft/ óra (Minden megkezdett óra egy egész órának számít, tehát fél óra bérlésére nincsen mód. )- öltözési lehetőséget igény szerint a Nipl Stefánia Uszodában biztosítunk.

Futópálya használati rendje

A futópálya nyitva tartása
hétköznapokon: 6:00 – 20:30
hétvégén: időszakosan

Használati rend:

 • A sportesemények ideje alatt a futópálya zárva tart!
 • A futópályát 10 éves kor alatt csak felnőtt kísérővel vehetik igénybe.
 • A futópályát futásra és gyaloglásra lehet használni.
 • A pályán a kötelező haladási irány az óramutató járásával ellentétes.
 • A futópályát mindenki saját felelősségére használhatja, balesetekért az üzemeltető (Dorog Város Egyesített Sportintézménye) felelősséget nem vállal.
 • A futópályát csak Futó Kártyával lehet igénybe venni.
 • Futó Kártya a Nipl Stefánia Uszoda pénztárában igényelhető, térítésmentesen.
 • A sportlétesítmény területére behozott értéktárgyakért az üzemeltető felelősséget nem vállal.
 • A futópályára állatot, kerékpárt, babakocsit, ütő, vágó, szúró eszközt valamint üveget bevinni tilos.

A sportlétesítményt nem látogathatja:

 • aki kábítószer, alkohol vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt áll, vagy a sportolókat fegyelmezetlenségével, rendetlenkedésével zavarja,
 • korlátozott cselekvőképességű és felügyelet nélkül van,
 • aki szándékosan kárt okoz,
 • akit a pálya vezetése a létesítmény használatától eltiltott.
A pálya területén dohányozni tilos!

A nem rendeltetésszerű használatkor a sportlétesítmény üzemeltetője a használatot megtagadhatja, a károkozást meg kell téríteni, valamint a károkozóknak vállalnia kell az esetleges jogi következményeket.

A futópályát igénybe vevők elfogadják a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion általános házirendjét is.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!
Dorog Város Egyesített Sportintézménye
Üzemeltető

Városi Sportcsarnok
Városi Sportcsarnok
Városi Sportcsarnok
Városi Sportcsarnok
Városi Sportcsarnok
Városi Sportcsarnok