Küzdősportok

Dorogi Nehézatlétikai Club Birkózó szakosztály

Dorogi Nehézatlétikai Club elnöke: Puksa Ferenc
e-mail: dnciroda@gmail.com

Dorogi Nehézatlétika Club edzőterem cím:
2510 Dorog Iskola út. 1.

Edzések:

Kezdő edzések:
Kedd:15:30-16:30
Csütörtök:15:30-16:30
Edzők: Knyaskó Máté, Kaszala Béla

Diák II., Diák I., Serdülő edzések:
Hétfő: 16:30-18:30
Kedd: 16:30-18:30
Csütörtök: 16:30-18:30
Péntek: 16:30-18:30
Edzők: Bacsa Ferenc, Knyaskó Máté

Kadet, Junior, Felnőtt edzések:
Hétfő: 18:30-20:30
Kedd: 18:30-20:30
Csütörtök: 18:30-20:30
Péntek: 18:30-20:30
Edzők: Klányi János

Dorogi Nehézatlétikai Club Birkózó szakosztály

A legkiemelkedőbb, legsikeresebb szakosztály egyike, a nagy tradícióval, rengeteg kiváló sportolót és sportembert felsorakoztató birkózó szakosztály, amely 1930-ban alakult. A megalakulást követően néhány éven belül az edző, Györgyei Ferenc olimpikon vezetésével az ország egyik meghatározó csapata alakult. A csapat tagjai közül Beke Imre, Próka János és Vitális Sándor magyar bajnoki címet nyertek.

A dorogi birkózók számos országos bajnoki címet nyertek és dobogós helyezéseket szereztek, Bányász Kupát és több nemzetközi versenyt nyertek. Tagjai közül többen is magyar válogatottak és Európa- és világbajnoki szereplők, valamint olimpikonok voltak.
A birkózók többször nyerték el a Legjobb utánpótlás nevelő egyesület címet. A szakosztály profilja bővült a női csapat megalakulásával. A dorogi lányok nem csak szép számban vannak jelen a szakosztály életében, de eredményesen is szerepelnek a versenyeken. A dorogi klub mindig is jelentős szerepet töltött be a honi birkózó sportban. Többször adhattak otthont kimagasló versenyeknek. Dr. Hegedűs Csaba, magyar- és olimpiai bajnok, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke gyakori vendége Dorog városának, aki mindig elragadtatással beszél a dorogi birkózó életről, a közelmúltban a birkózás városa címmel illette Dorogot. Kitüntetett figyelme és elismeréseként Dorog gyakran nyeri el a legrangosabb honi birkózó versenyek rendezési jogát.

Dorogi Nehézatlétikai Club Kempo szakosztály

 

Felnőtt edzések:
Hétfő: 19:00 – 20.30
Kedd: 19:00 – 20.30
Csütörtökök: 19:00 – 20.30
Edzéseket vezeti: Farkas Gergely

Gyermek edzések:

Hétfő: 18.00 – 19.00
Kedd: 18.00 – 19.00
Csütörtökök: 18.00 – 19.00

Edzéseket vezeti Farkas Gergely és Schremsz Ákos

Elérhetőségek:
Farkas Gergely
farkasgergely@dorogikempose.hu
0670/5486630
Schremsz Ákos
schremszakos@dorogikempose.hu
0620/4897557

Működésünk kezdetén, a Dorogi Gimnáziumban a tagok létszáma igen kevés volt, de szerencsére sok érdeklődő akadt e harcművészeti irányzat felé, és a kezdeti nehézségek után a tagok létszáma emelkedni kezdett. Napjainkra egy jól működő sportegyesületté fejlődtünk.
Időközben az edzések helyszíne áttevődött a Dózsa György Általános Iskolába, ahol nagy szeretettel fogadtak minket. 2011 év elején csatlakoztunk a Dorogi Nehézatlétikai Clubhoz, mint Kurayfat Kempo szakosztály. Ily módon lehetőségünk nyílt közös tréningekre, versenyekre, rendezvényekre.

Versenyeredményeink között van több országos győzelem, területi bajnokágon elért első helyezés, nemzetközi siker, világbajnoki első helyezet. Valamint kipróbáltuk magunkat más küzdősportok versenyein is ahonnan szintén szép eredményeket zsebeltünk be ilyenek például: Sumo, Grappling, Kyokushin karate, Taekwondoo.

Edzéseinken a tanítványok elsajátíthatják a kempo harcmodorát,valamint szellemiségét, fegyelmet és önuralmat tanulnak.

Edzéseinkkel megpróbáljuk a társadalmi igényeket is kielégíteni, olyan szabadidős program, tevékenység megszervezésével, mely korhatárra való tekintet nélkül, bárki számára kellemes kikapcsolódást biztosít. Igyekszünk a legjobb tudásunk és képességeink szerint helyes útra terelni a tanítványokat, ami alapján megfelelhetnek a társadalmi normáknak is. Fejleszteni szeretnénk a versenyszellemet, az egészséges életmódra való áttérést, a sport szeretetét, a baráti kapcsolatok könnyebb kialakításának képességét, önmaguk és mások elfogadását, megőrizve egyéni értékeiket.
Tiszteletre, alázatra és megbecsülésre neveljük tanítványainkat, pusztán baráti szeretettel. Segítséget nyújtunk számukra tehetségük ápolásával, sikereik és kudarcaik közös feldolgozásával, új egyéni és csoportos célok kitűzésével.

Edzéseinkbe beleiktatjuk a játékot, a csoportos feladatok megoldását,
tehát az összetartást és a mások segítésének készségét. Vigyázunk egymás testi és lelki épségére, nem az a célunk, hogy megalázzuk a másikat, legyen az barát vagy ellenség.
Szem előtt tartjuk azt is, hogy mindenki eltérő testi adottsággal rendelkezik, így annyit várunk el tőlük, amennyit teljesíteni képesek. Mi nem az erőszakra, a durvaságra és az agresszióra neveljük tanítványainkat, hanem, arra, hogy bízzanak önmagukban, sikereikben, probléma felismerő és megoldó képességeikben, a harcművészeti tudásukat, pedig csak akkor használják, ha saját illetve mások testi épségét veszélyben érzik.

Dorogi Nehézatlétikai Club Sumo szakosztály

Szakosztályvezető: Klányi János

2000-től van Dorogon Sumo, minden évben szép eredményeket érnek el a versenyeken.
Kiemelkedő eredmények
Robotka László EB II. 100kg
Szakolczi Hunor EB I. 70kg
Tatár Gergő EB III. 115kg
Papp György EB II. 100kg
Klányi János Világ Kupa II. 115kg
Edzéssel kapcsolatos információk: Klányi János tel.: 06 70 773 40 13

Dorogi Nehézatlétikai Club Kyokushin- karate szakosztály

Négy korosztály részére tartunk edzéseket: 10 év alatti gyermek, 10 év feletti gyermek, és felnőtt csoportban.
Az edzésekről érdeklődni a 06-30-894-5018 vagy kormendy.brigitta @gmail.com email címen lehet.

Egyesületünk az International Karate Organization Kyokushinkaikan (IKO) szervezethez tartozik, melynek vezetője Kancho Shokei Matsui (8. Dan), ill. Hoku-sei Shibu (北西 支部; észak-nyugati csoport) magyarországi vezetője Shihan Halász Károly (5. Dan). A dorogi dojo vezetője Senpai Körmendy Brigitta (1. Dan) a ’90-es évek elején kezdett karatézni Shihan Halász Károly vezetése alatt.

A csapat 2013-ban igazolt a Dorogi Nehézatlétikai Club-hoz, azóta a DNC Kyokushin Karate szakosztályaként működik, közel 30 fős létszámmal.

Az edzések az alábbiak szerinti időpontokban és helyeken kerülnek megtartásra (nyilvános Google Naptár): Kattintson