Teke

Edzések időpontjai:

  • Hétfő: 17.00 – 21.00
  • Kedd: 17.00 – 21.00
  • Szerda: 17.00 – 18.30
Gyerekek edzés lehetősége:
  • Csütörtök: 16.00-18.00

Szakosztályvezető: Gál Krisztián – 06 30 275 5621

Pályaüzemeltetés, pályabérlés: Horváth István – +36 70 310 60 00

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Már az 1920-as években létesült tekepálya a stadionban, lévén, nagy népszerűségnek örvendett e játék a dorogiak körében. Az igazi teke és versenyszerű formájának kialakulásáig azonban eltelt néhány évtized, amikor 1952-en megalakították a szakosztályt.

A csapat jó ideig eredményesen szerepelt az NB II- es bajnokságban, olyannyira, hogy már az NB. I. ajtaján kopogtatott, viszont az első osztályú szereplés alapkövetelményének megfelelő pályára egyelőre nem nyílt kilátás.

A második virágkor 1982-ben kezdődött, amikor Bíró László és Csuha András vette át a szakosztály irányítását, akik a pályán is sokat segítették a csapot, lévén mindkét szakvezető egyben kitűnő játékos is volt. Nevükhöz fűződik a tekepálya felújítása is, amely a régi hangulatát megőrizve a kor követelményeihez igazodva műanyag borítású elektromos pályává lépett elő, valamint korszerűsítették a fűtésrendszert és az öltözőket is.
1983-ban megalakult a női szakosztály is.

Noha szép és modern pályával rendelkeztek, azonban az első osztályhoz négysávos pálya az előírás, amelynek belátható időn belüli megvalósítására továbbra sem volt remény. A csapat ennek ellenére vállalta az NB. I-es szereplést. A csapat derekasan helytállt, a bajnokság végén pedig emelt fővel inthetett búcsút a legjobbak mezőnyének.

A labdarúgás után a teke a legnépszerűbb tömegsport Dorogon olyannyira, hogy évtizedes múltra visszatekintő városi bajnokságot szerveznek a számos tekecsapatnak.

2021-ben az új 4 sávos tekepályának a József Attila Művelődési Ház adott otthont. Így új lehetőségeket és kihívásokat nyújt a tekeszakosztálynak.