Átadták városunk legújabb közösségi színterét

Régi moziból négysávos tekepálya

A 71. Bányásznapon – szeptember 4-én – városunk legújabb közösségi terének avatási ünnepségét tartották.

Dorogon a Bányásznap mindig kiemelkedik az év többi ünnepei közül. Épített környezetünk, védett épületeink, bányász elődeinktől származó örökségünk büszkeséggel töltenek el minket, dorogiakat. Dorog Város Önkormányzatának Képviselő-testülete évről évre törekszik arra, hogy városunk közösségi tereit megújítsa, ezzel tegye a dorogiak mindennapjait élményekkel telivé. 2021-ben négysávos tekepályát avathattunk – uniós pályázati és önkormányzati támogatásnak köszönhetően – a művelődési ház alagsorában, a régi mozi területén.  Az új rendezvénytér avatása újabb méltó lépés abban a folyamatban, amely városunk megújításáért történik évről évre.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte az új közösségi tér a város és a térség lakóinak kohézióját erősíti, bízva abban, hogy egyre több fiatal is bekapcsolódik a tekesport izgalmas világába. 

– Megtisztelő feladat a bányászok által ránk hagyott hatalmas örökséget újra életre kelteni – mondta az átadó ünnepségen dr. Tittmann János polgármester. – Büszke vagyok arra, hogy mi, mai dorogiak is képességeinknek, adottságainknak megfelelően tudunk létesítményeket felújítani, új életet teremteni régen elhagyott, leromlott épületekben, épületrészekben. A városépítésnek a materiális anyagi értékein túlmenően a szellemi, a művészeti örökség megújítása is feladatunk.

A köszöntő beszédeket követően emléklapok átadása következett. Petheő Tímea belsőépítész, a tekepálya arculatának megálmodója sajnos egyéb elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen az avató ünnepen, de Dorog legújabb közösségi színterének megalkotásában végzett munkáját távollétében is megköszönte a városvezetés.

Emléklapot vehetett át a V. V. Gép Kft. ügyvezetője, Vizner Zoltán ügyvezető és a Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. ügyvezetője, Varga András, akik sokat tettek az új tekepálya megvalósításáért.

A tekepálya avatása során az első gurításokat két olyan nagyszerű csapat végezte el, akik az elmúlt hónapok alatt a járvány elleni küzdelem során hivatásukban, hivatásukkal a legtöbbet tettek szeretteinkért: a Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ munkatársai és a Dorogi Mentőállomás dolgozói. Dorog Város Képviselő-testülete nevében dr. Tittmann János polgármester Elismerő Emléklappal köszönte meg munkájukat, amelyhez gratulált az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója, dr. Vörös Péter és Bálint László megyei vezető mentőtiszt is.

Forrás: dorog.hu