Befejeződött az közösségi tér létrehozása

Dorog Város Önkormányzata a szeptemberi 71. Bányásznapi rendezvénysorozat részeként átadta a dorogi lakosok számára az új közösségi teret, a TEKEPÁLYÁT. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00581 azonosítószámú és “Tekepálya – Az új közösségi tér” című projekt megvalósítására 75.000.000 forint Európai Uniós támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata.

A fejlesztés eredményeként a Dorogi József Attila Művelődési Ház alagsorában évtizedek óta elhagyatott, közel 604 m2 alapterületű volt mozi helyiségeinek átépítésével és felújításával új, a korszerű igényeknek is megfelelő közösségi tér, azaz egy 4 sávos felnőtt, és 1 db 1 sávos egyedi gyerek tekepálya és azokat kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra.

A számítástechnikai alapú kommunikációs eszközök, játékok valójában embereket szétválasztó, individualizáló vagy destruktív tendenciákat erősítő szubkulturális, ál kapcsolatteremtő tömeges használatának időszakában a közös cselekvések és személyes találkozások jelentősége felbecsülhetetlen mértékben nő.

Dorog Város Önkormányzata a civil szervezetek aktivizálásával, programokba való bevonásával, emberi és anyagi erőforrásokkal való támogatásával igyekszik a közösségi élmények értékteremtő erejét növelni.

A rendelkezésre álló eszközök alapvetően két csoportja a programszervezés és a környezeti, technikai feltételek javítása szolgálja legjobban ezen stratégiai célkitűzések megvalósítását. Dorogon a teke sportot űzők közel 100 éves múltra visszatekintő közösség.

A versenysporton kívüli társaság, szabadidős program szervezési teljesítménye, tapasztalata különösen alkalmassá teszi a közösségszervezés, az emberi kapcsolatok javítása, a szabadidő önfeledt és értékes eltöltésére szóló programok megszervezésére, lebonyolítására.

A Dorogi József Attila Művelődési Ház évtizedek óta elhagyatott alagsorának átalakítása nagyszerű lehetőséget nyújt a teke szakosztály által megvalósítható sport, szabadidős és közösségi programok szervezésére.

A szabadidő aktív eltöltésére szolgáló, többfunkciós tér elősegíti a közösség szerveződését.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretén belül valósult meg.

További információ kérhető:

  • Madarász Tímea sajtóreferens
  • +36 33 737 930
  • varosmarketing@dorog.hu