“Egy nap, amikor a Dorogi Kerékpáros Egyesület tagjai kísérnek el a suliba.”

Szeptember 22-én tartják az Európai autómentes napot, amelyhez idén már harmadik alkalommal csatlakozott Dorog városa. A Dorogi Sport és a Dorogi Kerékpáros Egyesület tagjai felhívást tettek közzé a település mindhárom általános iskolájában, mely szerint szeptember 20-án, pénteken a gyerekek bringával tekerjenek suliba.

IMG-8546

A kicsik reggel hat helyszín közül választhattak, ahol az egyesület önkéntesei és a pedagógusok vártak rájuk. Ők gondoskodtak a biztonságukról, amíg az iskolába jutottak. A délután folyamán 16.00 órától a Kerékpáros Egyesület tagjai hazakísérik a gyerkőcöket a megadott útvonalakon.

IMG-8542

A nagyszerű hangulatú eseményen a gyerekeket finom reggelivel is megvendégelték – kakaós csigával, tejszelettel, Szobi almalével – a DorogiSport jóvoltából.


IMG_2186

A délelőtt folyamán az Otthon teret, több mint száz óvodás lepte el, ahol ügyességi KRESZ-parkot rendeztek be számukra. A gyerekek a rendőrség képviselőinek segítségével megismerkedhettek a kerékpáros szabályokkal és ügyességi pályán mérhették össze tudásukat. A rendezvény végén mindenki csupa finomságokkal tért vissza az óvodájába.

IMG_2153

 

“Egy nap, amikor a Dorogi Kerékpáros Egyesület tagjai kísérnek el a suliba. Egy nap, amikor közösen tekerhetsz a barátaiddal iskolába. Egy nap, amikor te is tehetsz valamit a környezetedért.” Köszönjük, hogy velünk tartottatok! 🙂