Elindult a strandbirkózó országos bajnoki sorozata

Az országos bajnoki sorozat első állomását Esztergom-Kertvárosban, az Öböl Music Beachen rendezték szombaton az U14-es, az U18-as és a felnőtt korosztály számára. A versenyen közel 200 induló vett részt, ebből 9-en Dorogról.

Egy ősi sportág kis szakágaként kezdte „pályafutását” a strandbirkózás a 2000-es évek elején, ám most, hogy bekerült a 2022-es és a 2026-os ifjúsági olimpia műsorára, s a szándék szerint a 2024-es párizsi ötkarikás játékok bemutató programjában is részt vehet, hirtelen megnőtt az ázsiója. A nemzetközi trenddel a Magyar Birkózószövetség együtt halad, s három állomásból álló országos bajnoki sorozatot szervezett, amely július 18-án, szombaton kezdődött az Öböl Music Beach-en.

Dorogi eredmények:

U14-es korosztályban:

  • 35kg Kovács Edvin – 1.hely
  • 45kg Torda Regő – 1. hely
  • 45kg Farnadi Mátyás 6.

Az Eb-ezüstérmes, kétszeres U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett a tavalyi dohai Strandvilágjátékok második helyével már bizonyította a rátermettségét ebben a szakágban is, a papírformának megfelelően meg is nyerte a felnőtt nők +70 kilósainak küzdelmét.

Az Eb-3., s szintén U23-as kontinensbajnok Galambos Ramóna diadalmaskodott, aki a rangadón nagy csatában múlta felül az ifjúsági olimpiai és junior Eb-ezüstérmes Szél Annát.

A férfiaknál a 80 kilósok között az U23-as Eb-győztes, az idei Európa-bajnokságon második Lévai Zoltán maga mögé utasította a 11 fős mezőny többi tagját, a 90 kilósoknál pedig az örökifjú veterán világbajnok, olimpiai és vb-bronzérmes Hatos Gábor örülhetett a végső győzelemnek.

A bajnoki sorozat folytatása augusztus 1-jén Balatonfüreden lesz!

Forrás: nemzetisport.hu/dorogimedence.hu

Fotó: Almási Edit