Élmény, alkotás, boldogság – Alkotók Gyereknapja Dorogon

Szuper időben és hangulatban zajlott le, közel 1000 gyermek részvételével az Alkotók Gyereknapja, ahol számos dorogi Rauscher díjas művésszel alkothattak közösen a gyerkőcök.  A rendezvény  a TOP-7.1.1-16-H-020-9  Kreatív programok Alkotok- Alkotók Gyermeknap című pályázat keretén belül valósult meg.

Kolonics Péter festőművésszel a Fess, alkoss! állomáson egy óriási színpadon festettek közösen kicsik és nagyok egyaránt. A képgalériában megtalálható az elkészült mű. 🙂

rptnb

Dr. Kovács Józseffel aranykoszorús népi iparművésszel, K. Kovács József fafaragó népművésszel és Sütő Zsolt a Petőfi Iskola pedagógusával a fafaragás művészetébe és a kalotaszegi dunántúli motívumok készítésébe kóstolhattak bele. Érmeket, fapálcákat és mini emlékoszlopokat készítettek közösen. Az Építsd álmaidat! állomáson Nagy Henriette építészmérnökkel közösen kipróbálhatták a várépítést, terepasztal készítést, LEGO építményt, jenga és puzzle játékokat.

KÉPGALÉRIA

Két állomáson is az ének – zenéhez kapcsolódó programok – hangszerkészítés és  célbadobás hangjegyekkel- várták az érdeklődőket. Kovácsné Fódi Krisztina vezetésével a Zrínyi Iskola Cantilena Gyermekkórusa, valamint Farkas Rose-Marie vezetésével az Erkel Ferenc Zeneiskola énekegyüttese és a vonós kamara zenekara jóvoltából csodás műveket hallhattunk.

A Petőfi Óvoda zenekara színes zenei előadásokkal készült a kilátogatóknak és az állomásukon több mint 600 ötletes hangszert készítettek közösen. 

A Zrínyi Ilona Óvoda állomásán a kézművességé volt a főszerep. Változatos vizuális asztali játékokkal és kirakókkal ügyeskedtek a lurkók.

rptnb

A Dorog és Térsége Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai gyöngyfűzéssel, karkötő készítéssel és színezőkkel kedveskedtek a gyerekeknek.

rptnb

A Természetjáró Bakancsos Klub nagyon menő ugrálóvárakkal és egy 10 méter magas mászófallal települt ki az Alkotók Gyereknapjára. Nem csak a magasság de az élmény is garantált volt. 🙂

sdrA DorogiSport jóvoltából 3 db roller teljes védőfelszereléssel került kisorsolásra az állomások teljesítői és a rámpa pályát kipróbálok között. Ezúton is gratulálunk a győzteseknek: Szűcs Mercédesznek, Cserháti-Nagy Viktóriának és Marosvölgyi Dánielnek. 🙂 

61433554_2316900875260240_1978786669872021504_n

Köszönjük az együttműködő művészeknek, pedagógusoknak, óvónőknek, partnereknek és segítőknek a munkáját. Köszönjük a gyerkőcök, családok részvételét reméljük maradandó élményekkel tértetek haza. 🙂

KÉPGALÉRIA

Fotók: Nyirák Norbert