Erdélyben jártak a Crazy Dance táncosai

2019. december 27. és 29. között Erdélyben jártak a Crazy Dance Dorog Tánc Sportegyesület tagjai!

Mikóújfalun 150 gyerek várta a dorogiakat, ugyanis meghívott vendégként vettek részt ezen a hip-hop táncversenyen. A Crazy Dance TSE 6 fővel érkezett a helyszínre, akik csapatban, illetve egyéniben mérték össze a tudásukat.

„A csapatversenyben jómagam is részt vettem, mint versenyző, hiszen úgy hívtak meg minket, hogy az edző is táncoljon” – mondta el Bredóka Kozák Anna, az egyesület elnöke és edzője.

Csapatban a dorogiak kiválóan teljesítettek, hiszen második helyezést értek el (Bakai Kinga, Szántai Kiara, Kinyik Patrik, Bredóka Kozák Anna). Egyéniben Balázs Mercédesz első lett, Kinyik Patrik pedig a harmadik.

„Az erdélyiek nagy szeretettel fogadtak minket, készségesen álltak hozzánk és egy fogadóban szállásoltak el. Az oda-vissza utat Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere támogatta, aki mindig pozitívan áll hozzánk. A versenyruhákat pedig a Kirchhoff Hungária Kft. szponzorálta” – tette hozzá Bredóka Kozák Anna.

2020 márciusában a táncegyesület tagjai részt vesznek a bécsi Európa-bajnokságon. Ide úgy jutottak ki, hogy részt vettek tavaly egy kvalifikációs versenyen, amelyet Budapesten rendeztek meg. Itt a gyerekek dobogós helyezéseket értek el, ezzel esélyt kapva az Európa-bajnokságra.

A csapat jelenleg 35-40 fővel dolgozik. Több korcsoport is van: a táncolni vágyókat 4 éves kortól 99 éves korig várják hip-hop, break, latin és afro táncstílusokban. Az év közbeni edzések és versenyeken kívül nyáron tánctáborral, programokkal és fellépéssel várják a tanoncokat.

Forrás: dorogimedence.hu