Éremesélyesek a Fekete Gyémánt Kupán – Kismóni Móric

Hétvégén rendezi meg a Dorogi Nehézatlétikai Club a Fekete Gyémánt Kupát a Városi Sportcsarnokban Dorogon. Ezen a nemzetközi válogató versenyen, amin 15 országból várnak indulókat, a mieink is képviselik magukat. A versenyzőkkel a rendezvényről beszélgettünk és esélyeket latolgattunk. Elsőként Kismóni Móricot kérdeztem.

– Mutatkozz be kérlek pár szóval, mit kell rólad tudni?

– 6 éves korom óta birkózom, most 18 éves vagyok. 74 kg-os súlycsoportban indulok a Kupán, junior korosztályban.

– Indultál már korábban ezen a versenyen?

– Igen, tavaly az 5. helyezést értem el.

– Idén milyen eredményre számítasz?

– Ez az egyik junior válogató, aminek az a tétje, hogy én képviselhetem Magyarországot nemzetközi versenyeken, amin most elég nagy esélyekkel indulok. Szeretném megnyerni.

– Tudod, hogy milyen ellenfelekre számíthatsz akár nemzetközi, akár magyar viszonylatban?

– A magyar mezőnyt ismerem, hiszen gyakran járunk edzőtáborokba közösen. A nemzetközi mezőnynek pedig nagy részét ismerem, főleg azokat, akik járnak edzőtáborba és versenyekre. Van egy-két olyan ország, pl. Oroszország, akik nem járnak nemzetközi versenyekre, csak európa- és világbajnokságra. Őket szinte alig ismerjük.

– A magyarok közül kit emelnél ki, aki veszélyes ellenfeled lehet?

– Lévai Zoltán fiát, Lévai Tamást.

– Már említetted, hogy korábban is vettél részt a Fekete Gyémánton. Milyen emlékeid fűződnek hozzá?

– A szervezéssel mindig maximálisan meg voltam elégedve, ugyanis – sok versennyel ellentétben – kiemelt dobogón zajlottak a mérkőzések. Az is egy plusz színvonalat adott a dolognak, hogy a csarnok nagyon szépen volt berendezve és feldíszítve. Tavalyelőtt még kadetként, szülői engedéllyel elindultam junior kategóriában is és akkor sikerült legyőznöm az akkori junior lengyel válogatottat nagy küzdelemben és az nagyon pozitív élményként maradt meg számomra.

– Miért látogassanak ki erre az eseményre a szurkolók? Kiknek ajánlod ezt a rendezvényt?

– Mindenképpen azoknak, akik szeretik a küzdősportot és a jó hangulatot. A döntőket mindig külön rendezik meg, amin már óriási hangulat van. Ráadásul ez egy ingyenes rendezvény, ezért bárki, aki érdeklődik a sport iránt, ellátogathat rá.

– Neked ki fog szurkolni a versenyen?

– A családon és a barátokon kívül a dorogi versenyekre mindig ellátogat a nagymamám is, aki bár nem ismeri annyira a szabályokat, de mindig nagyon lelkesen szurkol nekem. Most sem lesz ez másképp.

– Nagyon szorítunk, hogy elérd a magad elé kitűzött célt, sok sikert vasárnapra.