Kilábalóban a hullámvölgyből a Dorogi FC

A Dorogi FC számára remekül kezdődött a Merkantil Bank Liga, a folytatás azonban nem volt zökkenőmentes. Lénárth Tamással, a csapat jelenlegi kapitányával Kovács Csilla beszélgetett.

 

Régi/új edzővel kezdtétek meg az idei bajnoki felkészülést. Te már korábban is játszottál Németh Szabolcs kezei alatt, így nem volt számodra ismeretlen a munkamódszere. Milyen célokat tűztetek ki magatok elé? Mi a személyes célod az idei szezonban?

Én 2016 telén kerültem ide, tulajdonképpen Németh Szabolcs választott ki egy próbajáték alkalmával, így egy fél évet dolgoztunk együtt a Dorogi FC-nél akkor. Ismerem őt, mint embert és edzőt is, ismerem a filozófiáját, így nem volt különösebb meglepetés a munkamódszere. Célul azt tűztük ki magunk elé, hogy az első tízben végezzünk a bajnokság végére és hétről-hétre eredményesen játsszunk. A személyes célom pedig az, hogy minél többet a pályán legyek és a munkámmal segítsem a csapatot.

Elkezdődött a bajnokság, sok az új játékos a klubnál. Hogyan sikerült a csapatépítés?

Sok új játékos van, de mindenki csinálja a dolgát, mindenki beállt a sorba. Kellően motiváltak a csapattársak, egy nagyon jó társaság jött most itt össze. Senkinek nincs bérelt helye a pályán, minden meccs előtt keményen meg kell küzdeni a kezdőcsapatba jutásért. Úgy érzem, az edzőváltás zökkenőmentes volt, mindenki elfogadta Szabolcsot, ezzel nincsen semmilyen probléma.

67233714_2282511811847840_4822241833721528320_n

Nagyon jól kezdődött számotokra a szezon, hiszen egy hazai Vasas elleni győzelmet egy idegenbeli Nyíregyháza elleni követett. Utána viszont a csapat egy hullámvölgybe került, három egymást követő vereséggel. A tegnapi Balmazújváros elleni mérkőzést végül Paudits Patrik góljaival sikerült megnyernetek. Hogy érzed? Sikerül továbblendülni a csapatnak a holtpontról?

Jól kezdtük a bajnokságot, hozzáteszem nem könnyű ellenfelek ellen, hiszen mindkét csapat a feljutásért küzd az idei szezonban. A probléma az lehetett, hogy többet gondoltunk magunkról, mint amik vagyunk. Két győztes meccs után aztán jött egy MTK elleni 4 gólos vereség, majd a Vác és Budafok elleni mérkőzés, amely szintén pont nélkül zárult. A tegnapi balmazújvárosi derbin végül sikerült két Paudits góllal a három pontot elhoznunk, nagyon remélem, hogy ez kellő motivációt ad a csapatnak és kikerülünk a korábbi hullámvölgyből.
67968723_2300492550049766_1328201220195614720_n

Ha már az MTK-nál tartunk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a meccset követő sajtóhíreket a dorogi szurkolók antiszemita rigmusairól. Ti észrevettetek a lelátón történtekből valamit a pályán? Mi az esetről a véleményed?

A pályán én csak a meccsre koncentrálok, a szurkolói biztatás egy alapzajnak, egy morajnak tűnik számomra, nem különösebben figyelem, mit kiabálnak. Most is így történt, így nekem nem tűnt fel semmi különös. A mérkőzés után az öltözőben beszélgettünk erről a többiekkel, akik ugyanezt mondták. Igazából ez az egész sztori picit fel lett fújva szerintem.

Mészáros Áron sérülése óta te viseled a kapitányi karszalagot. Hogyan fogadták ezt a csapattársak és a szurkolók?

Áron az elmúlt szezonban sérült meg, én akkor kaptam meg a karszalagot. Ezt én helyettesítésként fogom fel, mert az én szememben Áron a csapatkapitány most is és ő is marad. Nagyon remélem, hogy minél hamarabb visszatér a pályára, mert a csapatnak szüksége van a játékára. A csapattársak elfogadták ezt a döntést, hiszen harmadik éve vagyok Dorogon, alapembernek számítok, a mentalitásommal kivívtam azt, hogy én legyek a csapatkapitány-helyettes. Ugyanezt érzem a szurkolók részéről is.

Hétvégén Dorogon a Haladás ellen léptek pályára. Milyen eredményt vársz a mérkőzésen?

Egyértelműen győzni szeretnénk, mint minden meccsen. Úgy lépünk ki a pályára, hogy elhozzuk a három pontot. Persze menetközben, ahogy alakul a meccs, néha a döntetlennel is elégedettek lennénk, de a Szombathely ellen mindenképpen nyerni szeretnénk. Hétvégén bányásznapok lesznek Dorogon, nagyon reméljük, hogy minél több szurkoló látogat majd el a mérkőzésre. A  tegnapi győzelemmel az önbizalmunk is a helyére billent, így én nagyon bízom abban, hogy megszerezzük a három pontot.

 

Köszönjük a válaszokat, sok sikert a vasárnapi Haladás elleni mérkőzéshez és a bajnokság további meccseihez is.

 

Dorogi FC – Szombathelyi Haladás

2019. szeptember 1. vasárnap 16:30

Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion

Dorog, Köztársaság út 3.

Fotó: Dorogi FC Facebook oldal