Interjú Révai Gáborral

A Legyél Fittebb! életmódváltó program 2019. március elsején indul újra útjára Dorogon a DorogiSport szervezésében. A kezdeményezéshez idén új partner, a Révai Drogéria is csatlakozott. A tulajdonos Révai Gáborral beszélgettünk arról, miben tudnak majd a résztvevőknek segíteni.

Új partnerként fogtok idén a Legyél Fittebb! programhoz kapcsolódni. Mutatkozz be kérlek pár szóval! Mióta foglalkozol a drogériával? Miért vágtál bele?

Révai Gábor1A Révai Drogériát még szüleim alapították 1982-ben. Amikor 1991-ben érettségiztem, már szóba került, hogy szeretnének egy gyógyszertárat is nyitni, de a kettőt együtt nem tudták volna üzemeltetni, ezért én vállaltam a drogéria vezetését. Az évek során elvégeztem a Külkereskedelmi Főiskolát és gyógynövény szakvizsgát is szereztem, hogy még jobban tudjak segíteni azoknak, akik betérnek hozzánk. A kínálat is megváltozott a kezdeti időkhöz képest. Nyitáskor klasszikus drogériaként üzemeltünk, főleg gyógynövényeket és gyógyhatású készítményeket, illatszereket és parfümöket árultunk. Azóta nagyot változott a világ, a kínálatot tovább bővítettük testépítő termékekkel, fehérjékkel, vitaminokkal, illetve a kor igényeihez igazodva glutén- és laktózmentes, valamint szénhidrát csökkentett élelmiszerekkel. Így ma már mindenféle ételallergiás megtalálja nálunk a számára megfelelő terméket.

 

Tapasztaltátok az utóbbi években az ételallergiások/ételérzékenyek számának növekedését? Mi okozza szerinted ezt?

Igen, tapasztaltuk, hogy egyre többen érzékenyek. Ennek szerintem a fő oka a vegyszeres, génkezelt, feldolgozott ételek fogyasztása. Ráadásul nagyon kevés a jó minőségű élelmiszer a piacon, amiből a vevők válogatni tudnak.

Miért csatlakoztatok idén a kezdeményezéshez?

Egyrészt nagyon megtisztelő volt számunkra a DorogiSport felkérése, másrészt szeretném egy új irányból megközelíteni ezt a kérdéskört. Nem csak abban szeretnék segíteni a résztvevőknek, hogy fogyjanak, hanem abban is, hogy egészségesebben is éljenek. Mit és hogyan egyenek, hogyan tehetik az immunrendszerüket erősebbé, hogyan lehetnek a betegségekkel szemben ellenállóbbak, ezek mind nagyon fontosak. Szeretném az egész szemléletüket átformálni. Ha azt elérem, hogy három ember egészségesebben kezd el táplálkozni – még úgy is, ha nem fogy le túl sokat – már megéri a belefektetett munka.

Jelenleg milyen problémákkal fordulnak hozzátok leggyakrabban a vevőitek?

Ahogyan azt korábban említettem, kiemelkedő a glutén- és laktózérzékenyek száma, de egyre többen vannak inzulinrezisztensek is.

Milyen termékeket lehet nálatok kapni? Ezek hogyan illeszthetők be a programba?

Többféle márkát forgalmazunk. A Szafi lisztektől kezdve az Éden mentes termékcsaládig mindenki megtalálja a kedvencét, legyen a cél a mentes étkezés vagy a fogyás. Ahogy én látom egyébként, nagyon összefügg egymással a kettő. Aki gluténmentesen étkezik, az nincs elhízva, így majd megpróbálom rábeszélni a résztvevőknek arra, hogy hagyják el az étrendjükből a glutént. Ezen kívül megtalálhatóak nálunk a Scitec Nutrition cég termékei, melyek rendkívül jól beilleszthetők az életmódváltó programba, hiszen remek fehérjéket, aminosavakat, zsírégető- és fogyást elősegítő termékeket állítanak elő világszínvonalon. Az ő termékeikkel készülnek a magyar olimpikonok is!

facebook_borito_legyel_fittebb_01

Milyen témakörökben tudjátok segíteni az életmódváltókat?

Szeretnénk felhívni a résztvevők figyelmét arra, hogyan táplálkozzanak. Mit nézzenek egy élelmiszer címkéjén, mielőtt a kosarukba kerülne. Kerüljék a tartósítószereket és maguk készítsék el az ételeiket, hiszen az a biztos, amit ők főznek meg otthon – minőségi alapanyagokból. Sokan nem használják ezeket az alapanyagokat, egyrészt mert nem tudnak róluk, másrészt mert nem tudatosan táplálkoznak. Olyan ötleteket és recepteket is szeretnénk megosztani majd a résztvevők zárt Facebook csoportjában, amelyek kipróbáltak és nem sok időbe telik elkészíteni őket. Mivel mi otthon így főzünk, ezért nem csak elméleti, hanem gyakorlati tanácsokat is át tudunk majd adni a tagoknak. Nem arra szeretnénk majd felhívni a figyelmet, hogy mit egyenek (zöldség, gyümölcs), hiszen ezeket már mindenki kívülről fújja. A fókuszban inkább az áll majd, mit kell elhagyni az étkezésből ahhoz, hogy eredményes legyen az életmódváltás.

Milyen kedvezményeket fogtok nyújtani a résztvevőknek? Mettől meddig vehetik majd igénybe, milyen feltételekkel?

A résztvevők a névre szóló Legyél Fittebb! kártyájuk felmutatásával 10% kedvezményt kapnak a kínálatunkból, beleértve az akciós és a Scitec termékeket is. A sportruházatra pedig 30 összegyűjtött matrica után 20% kedvezményt biztosítunk, hiszen vallom, az is nagyon fontos, hogy az emberek jól érezzék magukat sportolás közben is. A kártyát a program ideje alatt – 2019. március 1. és április 30. között – fogadjuk el.

Milyen jótanácsot tudnál adni azoknak, akik úgy döntenek, belevágnak a Legyél Fittebb! programba?

Ha szétnéznek, láthatják, hogy nincsenek elhízott idős emberek. Ha bárki megnézi az aktív időseket, láthatja, hogy ők mind vékony, filigrán emberek. Az elhízás azonban nem csak esztétikai probléma, hanem több, súlyos betegség alapját is képezheti. Gondoljunk csak a gyulladásokra, daganatos betegségekre, a magas koleszterinszintre és vérnyomásra, a szív- és érrendszeri betegségekre.

Fontos lenne, hogy fitten éljük az életet. Idős korukra a legtöbben betegségekkel, problémákkal küzdenek, arra költik a nyugdíjukat, hogy valahogy túléljék a mindennapokat. Pedig ezt a pénzt lehetne akár szórakozásra, utazásra költeni, nem gyógyszerekre. Ennek az alapját pedig fiatal korban tudjuk megteremteni, odafigyeléssel, helyes étkezéssel és mozgással. A mozgás fiatalon tart, stresszoldó hatású és fizikai erőnlétet biztosít. Aki csatlakozik a Legyél Fittebb! programhoz, segítséget kap majd, hogy elérje ezt a célt.

Február 11-től indul a regisztráció, nehogy lemaradjatok! 🙂