Szurkolói ankét összefoglaló

Az MTK Budapest elleni Magyar Kupa párharc odavágója előtti este, a Buzánszky Jenő Stadion klubháza szolgált helyszínéül az idei szezon második szurkolói ankétjának, mely alkalomból a szurkolók Mayer László elnök úrtól, Tóth László technikai vezetőtől, Németh Szabolcs vezetőedzőtől és Lénárth Tamás csapatkapitánytól kérdezhettek. 

Az MTK elleni hazai bajnoki mérkőzés szankcionálása.

A Dorogi FC elfogadta az MLSZ korábbi szankcióit és továbbra is a legfontosabbnak a sportszerű szurkolói magatartást tartja és kéri a szurkolóktól, hiszen ez segíti leginkább a csapatunkat, a játékosainkat annak érdekében, hogy olyan eredményt érjünk el, amelyre évtizedek óta nem volt példa a Magyar Kupában. Elnök Úr külön köszönetet mondott azoknak a szurkolóinknak, akik munkahelyi elfoglaltságuk ellenére is a csapat mellett voltak, és a helyszínen szurkoltak a mieinknek a III. Kerületi TVE ellen hazai pályán, és idegenben is.

A Magyar Kupa párharc az MTK ellen.

1952-ben a Magyar Kupa döntőjébe is bejutott a Dorogi FC, hogy ugyanezt elérjük, még nagyon hosszú és nehéz utat kell bejárni, de mindenki tisztában van vele, hogy milyen lehetőség előtt áll csapatunk, mindenki nagyon motivált, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a legjobb 8 között is, hiszen ami az elmúlt 30-40 évben nem adatott meg, az most újra elérhető távolságban van, ehhez pedig hatalmas segítség a dorogi szurkolók bíztatása, amit előre is nagyon köszönünk Önöknek, Nektek! A mérkőzést az M4 sport élőben közvetíti majd weboldalán!

Stadionkérdés.

Jelen pillanatban a legreálisabb lehetőség az, hogy új, világítással ellátott, fűthető pályánk lesz, új lelátók vagy öltözők azonban nem. Az idei szezont mindenképpen Dorogon fejezzük be, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődhet meg az említett fejlesztés, várhatóan a csapat a következő szezont nem a Buzánszky Jenő Stadionban kezdi majd meg, hogy hol, arról a szakmai stáb és a vezetőség egyeztetése után lesz döntés, cél természetesen, hogy az átmeneti hazai pálya Doroghoz a lehető legközelebb legyen majd.

Németh Szabolcs vezetőedző az MTK elleni kupa mérkőzésről.

Egy, a futballt játszó, a taktikát a kombinációkra építő ellenfélre számít, továbbá egy olyan mérkőzésre, ahol inkább a küzdelem dominál majd az időjárási körülmények miatt is. Vezetőedzőnk biztos benne, hogy a csapat mindent megtesz majd, hogy jó eredményt érjen el az odavágón és bízik benne, hogy a bajnoki visszavágó második félidejében mutatott játékunkat meg tudjuk ismételni, ami nagyon bíztató volt.

Az utánpótlás játékosokról.

Barna Gergő megkezdte sérülése után az edzésmunkát, de holnap még nem lesz a keret tagja. Az ő példájára továbbra is határozott cél, hogy minél több fiatal tehetséget építsünk be a felnőtt csapatba, ami azonban nem könnyű, hiszen a legtehetségesebb gyerekek általában valamely akadémia kötelékékbe kerülnek 14-15 évesen, ettől függetlenül az U19-es csapatunkban több olyan játékos van, akik követhetik Gergő példáját.

A jegyárakról.

A Dorogi FC célja a csapatunk keretének kialakításakor többek között az volt, hogy szurkolóink jobb és szórakoztatóbb  játékot láthassanak, ezzel párhuzamosan a klub költségvetése is nagyobb, melynek meghatározó része a jegybevétel is. Klubunk költségvetése az NB2-es mezőnyt tekintve az utolsó harmadba tartozik, ennek megfelelően alakítottuk ki a belépők árait, amely bevételeink meghatározó eleme, egyfajta támogatása a klubnak.

A tabellán való helyezésünkről és a tavaszi rajtról.

Az első ankéton megfogalmazott céltól, azaz a 8-10. hely elérésétől jelenleg 3-6 pontra távolságra vagyunk. A listavezető MTK-tól 2-1-re, a remek formában lévő Haladástól 1-0-ra kaptunk ki, ugyanakkor pontot raboltunk a jelenlegi második Budafoktól és egyetértünk abban is, hogy csalódás volt a Vác elleni döntetlen hazai környezetben, ettől függetlenül mindent megtesz a szakmai stáb és a csapat is, hogy újra győztes mérkőzéseknek örülhessenek a szurkolók a bajnokságban is.

Hajrá Dorog!

Forrás: dorogifc.hu